25.6 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBilete de tratament pentru pensionari

Bilete de tratament pentru pensionari

 Pensionarii din Valea Jiului pot depune cererile pentru a beneficia de bilete de tratament în staţiunile balneare din ţară, începând cu 1 decembrie. Conducerea Casei locale de Pensii spune că iniţial termenul a fost stabilit pentru  26 noiembrie, dar a fost amânat, iar repartiţia va ţine cont de ordinea în care au fost depuse dosarele. „Biletele se acordă în ordinea depunerii cererilor şi în limita locurilor repartizate de Casa Naţională de Pensii. Repartizarea se face computerizat la nivelul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara – Deva, în funcţie de ordinea depunerii cererilor şi opţiunea exprimată de beneficiar. În cazul în care persoana nu se regăseşte pe listă, poate depune o cerere de suplimentare, urmând ca în limita locurilor rămase nesolicitate să i se acorde alt bilet“, a spus Gabriela Negrea, şefa Oficiului de Pensii Petroşani.
Conform legii, au dreptul la bilete de tratament pensionarii sistemului public de pensii sau asiguraţii, conform art.5 alineat (1) din Legea nr.19/2000. În plus, au dreptul la bilete de tratament gratuit beneficiarii legilor speciale (Decret-Lege nr. 118/1990, veteranii de război, Legea nr. 189/1999), persoanele cu handicap sau persoanele cu invaliditate gradul 1, care au prescris tratament recuperator de medicul de specialitate.
Dosarele ce vor fi înaintate de pensionari, începând din 1 decembrie, trebuie să conţină: o cerere tip, un talon de pensie din ultima lună, în original, copie după actul de identitate şi recomandarea de la medicul de familie sau de la cel de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS