15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal993 de preşedinţi şi locţiitori pentru alegeri şi referendum

993 de preşedinţi şi locţiitori pentru alegeri şi referendum

OLT. Tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru alegerile europarlamentare şi a preşedinţilor secţiilor pentru referendum s-a făcut cu două zile înaintea termenului-limită stabilit prin lege.

Tragerea la sorţi a celor 993 de preşedinţi şi locţiitori a avut loc pe 13 noiembrie, la sediul Tribunalului Olt. „Nu au fost probleme. Cei traşi la sorţi de pe cele patru liste sunt în funcţiune de la data tragerii. Am transmis deja Prefecturii Olt procesele-verbale, urmând ca în cursul acestei zile să transmitem şi împuternicirile.

Prefectura le va transmite mai departe în teritoriu, deoarece noi nu avem posibilitatea să facem acest lucru“, a declarat ieri Marinela Georgescu, preşedinta Tribunalului Olt.

Aceasta a mai precizat că după tragerea la sorţi au rămas suficiente persoane disponibile pentru eventuala înlocuire a celor desemnaţi ca preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale din secţiile de votare. Marinela Georgescu a declarat, de asemenea, că misiunea Tribunalului Olt în organizarea celor două scrutine din 25 noiembrie s-a încheiat deocamdată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS