17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSNLO se uită lung după creanţele de la RAAN

SNLO se uită lung după creanţele de la RAAN

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are de recuperat de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin creanţe în valoare de peste 1.000 de miliarde de lei .

GORJ. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) negociază în aceste zile recuperarea unor creanţe de peste 1.000 de miliarde de lei de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin. Reprezentanţii celor două entităţi economice s-au aşezat la masa negocierilor, în speranţa că nu se va ajunge la stoparea livrărilor de cărbune către unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care nu se află pe teritoriul judeţului Gorj. Din cauză că nu a mai achitat de luni bune lignitul care i-a fost livrat, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin a ajuns să înregistreze o datorie de peste o mie de miliarde de lei vechi, neexistând deocamdată nici un fel de semnale ca măcar o parte din aceasta să fie plătită.

Negocieri

Directorul SNLO, Eugen Davidoiu, a declarat că sistarea sau continuarea livrării de cărbune pentru anul 2008 către RAAN depinde mult de modul în care vor decurge negocierile care se poartă în aceste zile. „Sunt nişte sume pe care noi contăm şi în economia generală a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au o anumită pondere. Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin este unul dintre beneficiarii care ne creează probleme în ceea ce priveşte achitarea datoriilor. Încercăm să realizăm un calendar al eşalonării plăţilor către noi şi în funcţie de respectarea acestuia vom lua sau nu măsuri mai dure. Depinde cum negociem. Se poate să se ajungă şi la sistare“, a afirmat directorul Eugen Davidoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS