19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe strânge laţul

Se strânge laţul

Procurorii doljeni au încheiat cercetările în mai multe dosare deschise după scandalurile din Craiova şi au trimis în judecată cinci pistolari, printre care şi „Impresie“.

Ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, distrugere, port fără drept de sabie, deţinere şi port de arme şi muniţii sunt faptele comise de Andrei Turcitu, Florin Burtea Liviu, Marius Mihai Tricu, Dumitru Daniel Ogun şi Andrei Nicolae, zis „Impresie“, toţi din Craiova. Conform probelor strânse de procurori, cei cinci sunt protagoniştii mai multor scandaluri produse în Craiova, începând cu sfârşitul anului trecut, în care s-au folosit pistoale, săbii şi bâte. Aceştia au fost trimişi în judecată de procurori, urmând ca judecătorii să dea o sentinţă dacă îi vor găsi vinovaţi de faptele de care sunt acuzaţi.

 

Arestat după două luni

 

Andrei Alin Nicolae, de 22 de ani, zis Impresie, a fost prins în noaptea de 15 octombrie, la aproape două luni de când fusese emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mandatul a fost emis la sfârşitul lunii august, după scandalul din apropierea IML Craiova, soldat cu mai multe persoane bătute şi două împuşcate, dintre care una grav. De când a fost emis mandatul de arestare şi până la începutul acestei săptămâni, anchetatorii doljeni au strâns probe pentru a-i acuza pe cei cinci tineri craioveni. Cercetările au fost încheiate marţi de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

 

Măcel în „Miraj“

 

Pe 22 octombrie 2006, Mircea Brătaru a sesizat poliţia că, în discoteca „Miraj“ din Craiova, câteva persoane înarmate cu săbii şi cuţite au agresat mai mulţi clienţi şi au distrus localul. În urma cercetărilor s-a stabilit că „Impresie“ şi Liviu Florin Burtea, de 24 de ani, bodyguard la clubul „Medieval“, care erau împreună cu Andrei Turcitu, de 23 de ani, şi Marius Mihai Tricu, zis „Chelie“, de 25 de ani, l-au bătut pe Emilian Cioc. Acesta din urmă a fost lovit cu pumnii, cu mânerul unei săbii în faţă şi i-a fost înfiptă o sabie în posterior, rănile suferite necesitând 75 de zile de spitalizare. De asemenea, încă două victime ale scandalagiilor, clienţi ai discotecii, au suferit răni care au necesitat opt-nouă zile de spitalizare. Participaţia lui Tricu şi Turcitu la „altoirea“ lui Cioc nu a putut fi probată până acum de anchetatori.

 

Împuşcături la „Might Night“

 

Laurenţiu Canţăr, administratorul barului „Might Night“, a sesizat poliţia pe 9 august că, în dimineaţa aceleiaşi zile, „Impresie“ a tras cu pistolul în incinta localului. Anchetatorii au stabilit în urma cercetărilor că Andrei Nicolae s-a dus în dimineaţa de 9 august să bea o cafea în barul lui Laurenţiu Canţăr. După ce ospătăriţa i-a adus ce a comandat, „Impresie“ s-a declarat nemulţumit de servire. A scos un pistol şi a început să tragă într-o ţintă agăţată pe perete, câteva pahare căzând „victime“. După incident, poliţiştii au făcut o percheziţie la domiciliul lui „Impresie“, unde au găsit pistolul folosit, pentru care nu deţinea permis şi care era modificat. La aceeaşi percheziţie au fost găsite şi şase carduri pe numele unei persoane care, fiind ulterior identificată, a declarat că i-au fost furate din maşină cu ceva timp în urmă.

 

Scandal în trafic

 

Un altă altercaţie s-a petrecut pe 31 iulie, în trafic, de data aceasta protagonistul fiind Turcitu. Astfel, pe 1 august, Gabriel Şerban a sesizat poliţia că, în timp ce se deplasa cu automobilul pe strada Arieş din Craiova, la intersecţia cu strada Fortunescu, a fost agresat de doi tineri care se deplasau cu un BMW. Poliţiştii au stabilit că în urma unei neînţelegeri în trafic, Turcitu, care era pasager în maşina condusă de „Impresie“, a scos o sabie cu care a spart unul din geamurile maşinii lui Şerban. A urmat din nou o percheziţie, în BMW fiind găsite o sabie, o bâtă şi un cuţit, însă Turcitu nu a recunoscut că sunt ale lui. „Cei cinci craioveni au fost trimişi în judecată pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de sabie şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru unul din învinuiţi s-au reţinut două fapte de distrugere şi două de port de sabie“, a declarat Crenguţa Lionte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Prins cu focuri de armă

 „Impresie“ a fost arestat pe 15 octombrie, după mai multe zile de supravegheri operative în zona unui imobil unde se ştia că se ascunde. Însoţit de trei persoane, acesta a părăsit zona în trombă, într-o Dacie SuperNova. După ce maşina a fost blocată, cei patru au încercat să fugă, iar poliţiştii au tras două focuri de avertisment în plan vertical. Împreună cu „Impresie“ se aflau şi Adrian Turcitu, Andrei Turcitu, şi Viorel Chiroiu, care sunt cercetaţi pentru favorizarea infractorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII