34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAruncaţi după gratii

Aruncaţi după gratii

Poliţiştii doljeni au prins miercuri, în urma unei acţiuni, mai multe persoane urmărite general, care se sustrăgeau executării pedepsei cu închisoarea sau erau declarate dispărute.

Poliţiştii Secţiei 5 l-au depistat miercuri pe Nicolae-Remus Vasile, de 32 de ani, din Craiova, care era dat în urmărire întrucât se sustrăgea executării pedepsei de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost condamnat după ce, la începutul anului trecut, a fost prins furând portofelul unui craiovean.

Ofiţerii Formaţiunii de Investigaţii Criminale Băileşti au depistat-o pe Gheorghiţa Durac, de 29 de ani, din localitate, urmărită general, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei de trei ani şi cinci luni închisoare. Gheorghiţa Durac a fost condamnată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce, la sfârşitul anului 2005, a spart boxele mai multor apartamente din Craiova, de unde a sustras bunuri. În noaptea de miercuri spre joi, pe Calea Bucureşti, din Craiova, poliţiştii l-au depistat pe Ionuţ Călina, de 17 ani, din Segarcea. Minorul era dat în urmărire din 25 septembrie, după ce a plecat de la Şcoală Specială „Sfântul Mina“ din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj.

 

Proxenetă depistată la Filiaşi

 

Adriana Şchiopu, de 22 de ani, din localitatea Fratoştiţa, a fost prinsă de poliţiştii Formaţiunii de Investigaţii Criminale Filiaşi, aceasta având de executat o pedeapsă de un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Femeia a fost condamnată după ce procurorii au stabilit, la sfârşitul anului 2005, că aceasta plasa fete şoferilor turci de tiruri care opreau într-o parcare din Filiaşi, precum şi în parcarea din Argineşti. Pentru serviciile oferite de fetele pe care le „patrona“, Şchiopu primea de la şoferii turci între 30 şi 80 de euro. Adriana Şchiopu a fost arestată preventiv, în baza unui mandat emis de Judecătoria Filiaşi, însă în urma recursului a fost cercetată şi judecată în libertate, făcându-se nevăzută după pronunţarea sentinţei. Cele două femei şi Nicolae Remus Vasile au fost conduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, urmând să fie transferaţi la penitenciare pentru executarea pedepsei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU