24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea

Tăriceanu s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea

Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit ieri la Vatican cu Papa Benedict al XVI-lea. După cum informează site-ul radiovaticana.org, întâlnirea a durat aproximativ zece minute. Premierul român, alături pe soţia sa, a cerut această audienţă pentru a mulţumi Papei şi Bisericii pentru tot ceea ce fac în sprijinul imigranţilor fie în mod concret, fie prin promovarea unei culturi a toleranţei şi a bunăvoinţei. Colocviul s-a desfăşurat la finalul audienţei generale, într-o sală alăturată Aulei Paul al VI-lea. După cum a declarat directorul de presă al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, şeful guvernului român şi-a exprimat aprecierea pentru cuvintele rostite de Suveranul Pontif duminica trecută.

„Doresc ca relaţiile dintre imigranţi şi populaţia locală să fie marcate de un spirit de înaltă civilizaţie morală, care este rodul valorilor spirituale şi culturale ale tuturor popoarelor, din toate ţările“, a spus Papa Benedict al XVI-lea, la finalul rugăciunii de duminică, în faţa a mii de credincioşi.

„Cel care are responsabilitatea pentru siguranţă şi găzduire să ştie să facă uz de mijloace apte să garanteze drepturile şi îndatoririle care stau la baza convieţuirii între popoare“, a spus Papa. Călin Popescu Tăriceanu s-a deplasat apoi la Palatul Chigi, unde l-a întâlnit pe preşedintele Consiliului Italian, Romano Prodi, cu care vrea să pună la punct o strategie comună de luptă împotriva criminalităţii, garantare a securităţii colectivităţilor şi drepturilor cetăţenilor români în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII