17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPelerinaj spiritual pentru deţinute

Pelerinaj spiritual pentru deţinute

Un grup de 15 femei private de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova au fost în pelerinaj la două instituţii de cult religios din municipiul Craiova.

Grupul a vizitat, începând cu ora 9.00, Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru“. Cu acest prilej, deţinutele s-au putut reculege şi închina la cele patru Sfinte Moaşte găzduite de lăcaşul de cult:  ale Sfintei Muceniţe Tatiana, ale Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, şi ale Sfinţilor Serghe şi Vah. Pe tot parcursul vizitei, deţinutele l-au avut alături pe părintele arhimandrit Gherondie.
Pelerinajul a continuat cu vizita la Catedrala Episcopală „Madona Dudu“, loc în care deţinutele s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Alături de părinţii parohi Petre Mocanu şi Ion Bârnea, femeile au încercat, de asemenea, să îşi dezvolte cunoştinţele legate de istoria catedralei, dar şi cele legate de conceptele biblice.
Aşa cum a precizat Daniel Barbu, purtător de cuvânt la PMS Craiova, activitatea a fost organizată şi s-a desfăşurat în colaborare cu Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române (SONFR) din Craiova, coordonată de Adriana Bursuc, şi a avut ca principal scop educaţia persoanelor private de libertate în spiritul creştin-ortodox.
„De ani buni, SONFR derulează şi alte activităţi în Penitenciarul Craiova. Cu ajutorul unui grup de voluntare, desfăşoară, în cadrul programului „Mâini îndemânatice“, activităţi menite să formeze deprinderile deţinutelor de a realiza diverse obiecte prin lucru manual. Tot cu ocazia întâlnirilor săptămânale, voluntarele asigură, în spaţiile din interiorul penitenciarului, în secţii de deţinere şi în capela unităţii, consiliere duhovnicească pentru toţi deţinuţii care solicită acest lucru“, a spus Daniel Barbu.
Diversitatea acestor programe desfăşurate cu persoanele private de libertate are ca scop cuprinderea unui număr cât mai mare de deţinuţi în aceste demersuri de formare a unor deprinderi de buni cetăţeni pentru toţi aceia care suferă condamnări privative de libertate în Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS