19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăriile gorjene, verificate

Primăriile gorjene, verificate

Banii destinaţi acordării ajutoarelor pentru încălzire au ajuns săptămâna trecută în vistieria Direcţiei Muncii şi Protecţiei Sociale (DMPS) Gorj, dar foarte puţine primării au venit după fonduri.

GORJ. Potrivit directorului DMPS Gorj, Vasile Picioruşi, fondurile de peste 70 de miliarde de lei au fost deja puse la dispoziţia primăriilor, însă foarte puţine s-au arătat interesate să distribuie banii către persoanele beneficiare. Din această cauză, Vasile Picioruşi a plecat ieri în comunele din judeţul Gorj pentru a clarifica situaţia. Vasile Picioruşi a declarat că banii au fost puşi la dispoziţie încă de săptămâna trecută.

„La Primăria Scoarţa avem o problemă. Nu ştiam că a avut loc o spargere şi că au rămas fără calculatoare şi implicit fără baza de date. Cu toate astea, cei de la primărie puteau ridica acei bani încă de vineri şi nu au făcut-o. Îi iertăm de data aceasta şi le punem la dispoziţie o bază de date de la direcţie, pentru a nu perturba derularea programului de acordare a sumelor pentru ajutoarele pentru căldură“, a declarat Vasile Picioruşi

 

„După 15 noiembrie vom distribui banii“

 

Aceeaşi problemă şi la Primăria Jupâneşti, unde nu au fost ridicaţi banii pentru a fi distribuiţi către populaţie. Una dintre angajatele primăriei a explicat că „nu au ridicat aceşti bani pentru a nu se încurca în ei“. Aceasta a subliniat că banii respectivi vor fi distribuiţi începând cu 15 noiembrie, după ce beneficiarii de ajutor social vor primi ajutoarele pentru căldură. Doar două primării din Gorj au ridicat banii vineri, iar sâmbătă şi duminică acestea au trecut la distribuirea sumelor către populaţia beneficiară. Directorul DMPS Gorj a mai vizitat şi Primăriile Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Novaci, precum şi Crasna, Muşeteşti şi Bumbeşti Jiu. Picioruşi a spus că va încerca să-i conştientizeze pe edili asupra importanţei acestui program guvernamental pentru populaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS