14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltare în prag de iarnă

Asfaltare în prag de iarnă

Autorităţile din Uricani asfaltează de zor, în prag de iarnă şi după ce a dat prima zăpadă, lucrările fiind în desfăşurare pe mai toate arterele principale ale oraşului. Acestea se efectuează chiar dacă nu toţi consilierii au aprobat asfaltarea pe frig, cu bani mulţi şi luaţi de la sectorul termoficare.

În şedinţa din septembrie a Consiliului Local Uricani, s-au purtat discuţii aprinse despre asfaltarea care va costa bugetul local aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care toată vara nu s-a alocat un leu pentru acest lucru. „Lucrăm cu o mixtură specială şi nu vor fi probleme din cauza frigului. Cu astfel de mixturi se lucrează şi în ţările cu climă ploioasă şi nu vor exista nereguli din acest punct de vedere“, au spus muncitorii care execută lucrările.

Banii pentru turnarea asfaltului au fost luaţi de la termoficare şi, din acest motiv, nici nu s-a pus în acest an problema încălzirii cu cărbuni a populaţiei din oraş. „Banii care provin de la reabilitarea centralelor termice nu cred că trebuia folosiţi la asfaltare şi nu acum, în pragul iernii. La sfârşitul lunii septembrie am pus această problemă în discuţie, dar până la urmă nu s-a ţinut cont. Nu contest calitatea materialului, dar a fost timp pentru asfaltare, cu un material mai ieftin, pentru că în urmă cu câţiva ani asfaltarea întregului oraş se făcea cu maximum două miliarde de lei vechi, iar acum, cu 2,5 miliarde se asfaltează doar câteva artere principale“, a spus consilierul Daniel Moraru.

Lucrările de asfaltare a străzilor din oraşul Uricani au început în octombrie şi vor mai dura câteva săptămâni, în condiţiile în care temperaturile sunt extrem de scăzute, iar umiditatea mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS