21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalApartamentele preluate de la Artrom, scoase la licitaţie

Apartamentele preluate de la Artrom, scoase la licitaţie

OLT. Primăria Slatina scoate la licitaţie apartamentele renovate după ce municipalitatea a achiziţionat o scară din blocul V 23 de pe strada Ecaterina Teodoroiu, de la societatea slătineană Artrom. Cele 17 apartamente care se scot la licitaţie au fost finalizate după preluare, primăria intenţionând să-şi amortizeze acum cheltuielile. Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă, preţurile de pornire pentru apartamente, astfel: 50.746 de euro, echivalentul a 1,7 miliarde de lei vechi pentru un apartament cu două camere (sunt şase astfel de apartamente, situate la etajele patru, cinci şi şase); 56.716 euro, echivalentul a 1,9 miliarde de lei vechi pentru un apartament cu trei camere (sunt patru astfel de apartamente); 61.194 de euro, echivalentul a 2,05 miliarde de lei vechi pentru un apartament cu trei camere şi garaj (apartamentul este situat la etajul 1); 67.164 de euro, echivalentul a 2,25 miliarde de lei pentru un apartament cu patru camere şi garaj (există şase astfel de apartamente).
În urma licitaţiei, plata se va face astfel: minimum 10% avans la data încheierii precontractului de vânzare-cumpărare, iar diferenţa, în rate lunare egale, în termen de maximum 15 ani de la data încheierii precontractului de vânzare-cumpărare. Plata se face în lei, în funcţie de raportul leu/euro comunicat de BNR la data plăţii, termenul fiind data de 15 a fiecărei luni.
Conform directoarei Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina, Ana Anghel, procedurile de demarare a licitaţiei vor fi iniţiate curând, de îndată ce hotărârea de consiliu local va deveni operabilă. DADPP se va ocupa de publicarea anunţului privind organizarea licitaţiei, de elaborarea instrucţiunilor de organizare şi desfăşurare a acesteia, de primirea contestaţiilor împotriva licitaţiei şi întreprinderea tuturor demersurilor necesare în vederea soluţionării, în termenele prevăzute de lege, de semnarea precontractului de vânzare-cumpărare şi a contractului de vânzare în formă autentică cu persoanele câştigătoare ale licitaţiei. Asupra apartamentelor va fi instituită ipotecă până la achitarea integrală a preţului stabilit în urma licitaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS