12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn vot responsabil!

Un vot responsabil!

Campania de informare şi responsabilizare a tinerilor pentru un vot responsabil intitulată EU-RO Caravana a fost lansată la Craiova, vineri, de iniţiatorii proiectului, Consiliul Tineretului din România şi Biroul de informare al Parlamentului European.

Până pe 22 noiembrie, Consiliul Tineretului din România, în colaborare cu Biroul de informare al Parlamentului European în România, desfăşoară în 16 oraşe ale ţării o campanie de informare a tinerilor pentru un vot responsabil. La lansarea proiectului la Craiova au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Constantin Dascălu, primarul Craiovei, Antonie Solomon, candidatul la alegerile europarlamentare Marian Jean Marinescu, senatorul Radu Berceanu şi consilierul local Nicolae Marinescu.

Invitaţii au încercat să convingă tinerii de importanţa alegerilor europarlamentare care se vor desfăşura pentru prima dată la noi în ţară, în această lună. Organizatorii au instalat o urnă în Piaţa Prefecturii în care, timp de două zile, se vor colecta EU-RO buletinele prin care tinerii îşi vor nota aşteptările de la viitorii deputaţi europeni români. „Românii trebuie să fie conştienţi că sunt şi cetăţeni europeni care trebuie să participe prin reprezentanţii lor, europarlamentarii, la luarea deciziilor în Parlamentul European, în urma cărora viaţa noastră a tuturor se va schimba. Eu nu cred că cineva îşi doreşte 16 ani să intre într-o casă (a marii Europe) şi după aceea să nu-l mai intereseze ce se întâmplă acolo“, a spus senatorul Radu Berceanu.

Încercând să convingă auditoriul de importanţa poziţiei României în Europa, consilierul local Nicolae Marinescu a afirmat: „România este un mădular important al Europei!“.

Proiectul Consiliului Tineretului a atras admiraţia seniorilor politicieni, care s-au văzut puşi în situaţia de a-i felicita pe cei care fac parte din acesta pentru iniţiativa pe care organizaţiile partidelor pe care le reprezintă nu au avut-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS