9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspecţi pentru scandalul din Faţa Luncii

Suspecţi pentru scandalul din Faţa Luncii

După mai mult de o lună de la scandalul din cartierul craiovean Faţa Luncii, când şase persoane au fost rănite cu pistoale şi săbii, procurorii doljeni au identificat primii suspecţi.

Familiile de romi Miclescu şi Poenaru au încercat, în seara de 30 septembrie, să-şi facă dreptate cu pistoale, săbii şi bâte în cartierul Faţa Luncii. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în timp ce membrii familiei Poenaru se deplasau cu două maşini pe strada Budai Deleanu, au fost atacaţi de cei ai familiei Miclescu, în apropierea intersecţiei cu strada Drumul Jiului, miza scandalului fiind o neînţelegere mai veche dintre cele două familii. În urma conflictului armat, Lucian Poenaru, Alin Gabriel Poenaru, zis „Patrian“, Ion Miclescu, zis „Dartanian“, Vasilică Ignat, zis „Atos“, Alin Zătreanu şi un minor, Nicolae B., au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Gabriel Poenaru a fost diagnosticat cu plagă împuşcată în piept şi abdomen, acesta fiind rănit cel mai rău, ceilalţi cinci fiind externaţi la scurt timp.

După ce s-a stabilit că viaţa lui Gabriel Poenaru a fost pusă în pericol, acesta fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale, cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cercetările în acest caz au continuat sub supravegherea acestuia şi, după ce câteva zeci de persoane au fost audiate, au apărut şi primii suspecţi. „Putem spune că s-a avansat cu cercetările în acest caz, după ultimele audieri fiind stabiliţi suspecţii. În prezent se fac verificări pentru a se stabili cu certitudine autorii“, a declarat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii trebuie să stabilească exact participaţia fiecăruia dintre cei aproximativ 30 de romi în conflict.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS