19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal 37 de cetăţeni din Olt vor pleca la muncă în Spania

37 de cetăţeni din Olt vor pleca la muncă în Spania

OLT. 37 de persoane din judeţ au fost selectate de angajatorii spanioli în cadrul ultimei selecţii organizate luni la Târgovişte, acestea urmând să plece foarte curând în Spania, la cules de măsline. Din judeţ au fost invitate 116 persoane înscrise în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, toţi bărbaţi, acestea fiind preferinţele angajatorilor. Contractele vor fi semnate pentru perioade între două şi şase luni, salariul fiind între 32 şi 39 euro/zi. Datele anunţate de angajatori pentru începerea contractului sunt 15 noiembrie şi 15 ianuarie.

 

Aproape 1.500 de locuri şi în reţeaua Eures

 

Nu la fel de uşor să găsească un loc de muncă în străinătate le este şomerilor care se înscriu în reţeaua Eures, posturile anunţate de ţările europene având cerinţe specifice, cunoaşterea limbii respective fiind condiţie esenţială.

La mijlocul săptămânii erau disponibile în reţea şase locuri în Danemarca (arboricultori), 18 locuri în Finlanda (operator CNC, sudori, florari decoratori pentru realizarea ornamentelor de Crăciun etc.), 405 locuri în Irlanda (posturile de asistent şi infirmier sunt cele mai numeroase, din păcate personalul specializat din judeţ nefiind atras de găsirea unui loc de muncă în străinătate prin acest sistem), un post de agent de vânzări în Lituania, 111 posturi în Italia (îngrijitor copii, montator mecanic, electrician, coafeză etc.), şase posturi în Malta, 73 în Marea Britanie, 112 în Polonia (şofer camion, măcelar, îngrijitor animale etc.), 576 în Cehia (tăietor lemne, strungar, frezor, designer vestimentar etc.), Slovacia – 88 (şofer tir, confecţioner textile…) etc.

Consilierul Eures din cadrul AJOFM, Elena Ţane, a declarat că numărul celor care după ce s-au interesat de procedura de parcurs pentru înregistrare se întorc la AJOFM cu CV-ul tradus este destul de mic, fiind doar 368 de persoane de la începutul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII