22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii, dezinteresaţi de Bursa locurilor de muncă

Tinerii, dezinteresaţi de Bursa locurilor de muncă

Deşi a fost organizată special pentru ei, la Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului nu a venit nici măcar un tânăr provenit din sistem.

La eveniment au participat opt agenţi economici, care au pus la dispoziţia candidaţilor 123 de locuri de muncă din domeniile: construcţii, confecţii şi alimentaţie publică. Deşi au fost aşteptaţi de la ora 9.00 până la 12.00, nici măcar un singur tânăr postinstituţionalizat nu s-a prezentat la Bursă. „Conform datelor comunicate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, erau aşteptaţi să participe 19 tineri însoţiţi de reprezentanţii acestora, dar nu s-au prezentat“, a declarat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, organizatorul evenimentului. Potrivit Laurei Nicolăescu, acesta este primul an în care la Bursă nu s-a prezentat nici măcar un candidat din cei cărora li se adresa.

 

„Sunt mai mult decât dezamăgită“

 

Reacţia angajatorilor la dezinteresul celor vizaţi de Bursă a fost cât se poate de firească. „Sunt mai mult decât dezamăgită. Avem şi noi servicii şi pierdem timpul. Sunt aici de la nouă fără ceva. Nici cei de la Direcţia Copilului nu au fost prezenţi. Dacă nici pe ei nu-i interesează plasamentul acestor tineri… Oricum, este neplăcut şi pentru noi, şi pentru organizatorii evenimentului“, a spus Stela Cârstea, şef serviciu la una dintre societăţile care puseseră la dispoziţia potenţialilor candidaţi locuri de muncă în domeniul construcţiilor.

Dezamăgirea şi nemulţumirea au fost împărtăşite de mai toţi angajatorii. „E neplăcut să stăm aici fără să vină cineva. Nici nu am putut să vedem dacă întrunesc condiţiile de angajare şi dacă se pot adapta într-o fabrică“, a spus Leontina Cojocaru, inspector resurse umane la o firmă care oferea locuri de muncă în domeniul confecţiilor.

La Bursă au participat 26 de persoane din afara sistemului de protecţie

 

Chiar dacă nu li se adresa în mod direct, la Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului s-au prezentat alte persoane aflate în căutarea unui serviciu. „La această acţiune au participat alte 26 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care trei au fost selectate pentru angajare şi una a optat pentru înscrierea la un curs de formare profesională în domeniul construcţiilor“, a adăugat Laura Nicolăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII