25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTerenurile de la aeroport, în campanie

Terenurile de la aeroport, în campanie

Liberalii se arată preocupaţi de soarta Aeroportului din Craiova, după ce timp de doi ani nu au mişcat un deget pentru extinderea acestuia.

Subiectul preluării de către Consiliul Judeţean Dolj a celor 256 de hectare de teren care au aparţinut fostelor unităţi militare de la aeroport a fost prezentat în presa locală încă de acum doi ani, când conducerea CJ Dolj a făcut primele demersuri pentru a pune mâna pe pământuri. Documentele care stau la baza hotărârii de guvern prin care judeţul devine proprietar pe 256 de hectare la marginea Craiovei s-au plimbat în tot acest timp de la un minister la altul, fără ca autorităţile să pună mâna pe vreo bucăţică de teren. Nevoia de teren pentru extinderea aeroportului a devenit şi mai stringentă atunci când au sosit şi primele companii care efectuează curse aeriene din Craiova. În urmă cu un an, la solicitarea Ministerului Justiţiei, administraţia judeţeană a refăcut actele şi le-a introdus din nou pe circuitul ministerelor, unde au fost lăsate „la dospit“ până de curând de funcţionarii ministeriali. Preşedintele CJ, Ion Prioteasa, a anunţat luni că proiectul de act normativ a primit avizul tuturor ministerelor implicate şi urmează să fie discutată introducerea sa în Consiliul Naţional de Apărare a Ţării.

 

Oprea s-a trezit după doi ani că e alături de judeţ

 

Taman în ceasul al doisprezecelea, când toate lucrurile par să fie rezolvate, iar judeţul este la un pas de a deveni proprietar pe mica avere imobiliară, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea a anunţat că se va implica în procesul de preluare a terenurilor şi va susţine cauza în guvern. Oprea a declarat că, după ce proiectul HG va fi discutat săptămâna viitoare în CSAT şi va ajunge pe masa guvernului, va pleda, în calitate de senator PNL, pentru. „Am aflat din media locale ce probleme are aeroportul nostru, că ar putea să se extindă şi să contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport. M-am decis să mă implic în rezolvarea demersului şi vă voi ţine la curent“, a spus preşedintele PNL Dolj, susţinut de ministrul liberal Mihai Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS