21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Scurte ştiri

Proconsul pleacă în turneu

Se anunţă o toamnă plină de evenimente pentru Proconsul, cu zeci de concerte, emisiuni de televiziune şi, nu în ultimul rând, lansarea celui mai nou album, „Dă mai departe“. Acesta va apărea pe piaţă la finalul săptămânii viitoare şi conţine melodii precum „Alături de tine“, „Acolo unde ştii“ şi „Tu“, dar şi cel mai nou single – „Pentru tine“, o baladă superbă, în al cărei videoclip invitat de onoare este Mihaela Rădulescu. Pentru a-şi promova albumul, băieţii de la Proconsul vor pleca şi într-un turneu prin mai multe oraşe din ţară.

Mirela MARINESCU

 

Burlăcia şi guma de mestecat – bune pentru siluetă

Burlăcia şi guma de mestecat sunt doi factori determinanţi pentru o siluetă suplă şi mereu în formă. Cel puţin, aşa reiese dintr-un studiu realizat pe un eşantion de 8.000 de americani tineri. În urma cercetărilor, s-a constatat că probabilitatea ca persoanele căsătorite să ia în greutate după ce au spus „Da“ în faţa ofiţerului de stare civilă este destul de ridicată. Deşi, odată cu trecerea anilor, toţi oamenii iau în greutate, femeile şapte, iar bărbaţii chiar 11 kilograme, în cazul cuplurilor căsătorite, media este de 13,5 kilograme la domni şi 11 kilograme la femei. În opinia cercetătorilor, un posibil motiv ar putea fi faptul că, din cauza apariţiei copiilor, soţii nu mai au timp să facă sport. Potrivit altui studiu, de data aceasta realizat în Scoţia, nu doar activitatea fizică ne ajută să avem o siluetă suplă, ci, mai nou, şi guma de mestecat. Mestecatul intensiv de gumă duce la un sentiment de saturare.

Delia PĂTRU

Mihai Trăistariu, din nou şofer

În urmă cu câteva săptămâni, lui Mihai Trăistariu i s-a reţinut permisul de conducere pe raza judeţului Neamţ, în localitatea Săvineşti, pentru că depăşise viteza legală în localitate, el având 120 km/h. I s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, însă, fiindcă Mihai Trăistariu n-a mai avut abateri până atunci, avea posibilitatea unei reduceri până la 30 de zile, în urma susţinerii celebrului examen „13 din 15“. El a obţinut 15 puncte din 15, iar permisul îi va fi înapoiat şi va putea conduce din nou, începând de la 1 noiembrie. Şi ca să nu mai aibă probleme, Mihai şi-a achiziţionat şi un detector de radar, pe care îl va folosi „cu sfinţenie“.

Mirela MARINESCU

WC-uri de buzunar la Euro 2008

Compania Mitraco a venit cu o soluţie salvatoare pentru organizatorii ediţiei viitoare a Campionatului European de fotbal, care va avea loc în Austria şi Elveţia. Pentru ca nu cumva suporterii să ajungă să îşi facă nevoile prin parcuri sau alte locuri publice, compania a propus aşa-numitele „WC-uri de buzunar“, intitulate generic „Roadbag“. Punga de 12×28 cm, care, împăturită, măsoară 7×12 cm, poate „suporta“ până la 0,7 litri de urină, pe care o transformă într-un gel.

Delia PĂTRU

Omul cu Şobolani vine cu un nou produs

Istoria de zece ani a Omului cu Şobolani se poate vedea de acum pe DVD. Acesta conţine 20 de videoclipuri sub regia consacraţilor regizori Tudor Giurgiu, Andreea Păduraru, Tudor Grămescu, Bogdan Popoiag, Bogdan Moldovan, Marika Mandil, Marian Crişan, Dorin Stana, Claudiu Bolchiş, precum şi a debutantului Dan Amariei. În plus, materialul conţine cinci piese live înregistrate în concertul susţinut de trupă pe 22 septembrie 2007 numai pentru forumiştii www.omulcusobolani.ro.

Mirela MARINESCU

Tutankhamon a murit din cauza unui accident la vânătoare

Faraonul Tutankhamon nu a murit din cauza unui complot şi nici în război, ci a fost victima unui banal accident de vânătoare. Cel puţin, aceasta este părerea arheologului Zahi Hawass, care este convins că a rezolvat misterul morţii faraonului, despre care se vorbeşte din 1922, când a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon, şi a cărui teorie a fost lansată în documentarul „Tutankhamun: Secrets of the Boy King“. În opinia lui Hawass, nici una dintre teoriile precedente, potrivit cărora „King Tut“ ar fi fost ucis în urma unei lovituri la cap puse la cale într-un complot sau că ar fi căzut pe câmpul de luptă, nu este valabilă şi cauza morţii ar trebui căutată în alt loc. Cauza decesului ar fi fost fractură la picior, undeva deasupra genunchiului, fractură scoasă la iveală de o serie de examinări cu scannerul. „Nu a fost ucis, aşa cum cred mulţi. A avut un accident în timp ce era la vânătoare în deşert. O căzătură i-a provocat fractura la piciorul stâng, iar după părerea mea, aceasta a fost cauza decesului“, a spus Hawass.

Delia PĂTRU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS