25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLeo, ucis de un agent de penitenciar

Leo, ucis de un agent de penitenciar

http:http://www.youtube.com/watch?v=rK7jtcDPr4w

Poliţiştii doljeni au reţinut joi după-amiază un agent de la Penitenciarul Pelendava din Craiova, acesta fiind acuzat de uciderea lui Leontin Bebu, tânărul craiovean al cărui trup  a fost găsit bucăţi în Caraş-Severin.

După mai multe zile de investigaţii în cazul uciderii lui Leontin Bebu, poliţiştii doljeni au reţinut joi un tânăr din Craiova, care este presupusul autor al omorului. Acesta este agentul principal de penitenciare Gheorghe Cosmin Lăzăroiu, de 28 de ani, angajat al Penitenciarului cu Regim Semideschis Pelendava din Craiova. Tânărul este fiul fostului director al instituţiei, Gheorghe Lăzăroiu. Oamenii legii spun că până în prezent au strâns destule probe pentru a-l acuza pe Lăzăroiu de comiterea infracţiunii de omor, acesta fiind prezentat vineri Tribunalului Dolj, pentru emiterea unui mandat de arestare. 
Reamintim că sâmbătă, 13 octombrie, pe raza comunei Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, sub un pod de pe DN 6, a fost descoperit cadavrul unui bărbat, căruia îi lipseau membrele inferioare, cele superioare şi capul. Acesta era înfăşurat într-un covor şi îngropat nu foarte adânc. A doua zi au fost găsite sub alt pod părţile lipsă ale corpului victimei, băgate în pungi. În urma investigaţiilor s-a reuşit identificarea cadavrului, pe 16 octombrie stabilindu-se că victima este Ion Leontin Bebu, de 30 de ani, din Craiova, angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport (DJS) Dolj, tânărul fiind declarat dispărut de familie încă de pe 6 octombrie.

Reconstituirea unei crime

După ce, pe 19 octombrie, dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au început investigaţiile pentru identificarea autorului omorului, iar joi după-amiază, în jurul orei 16.00, l-au reţinut pe Gheorghe Cosmin Lăzăroiu.
În urma investigaţiilor s-a stabilit că omorul a fost comis pe 4 octombrie, între orele 16.55 şi 19.00, în garsoniera închiriată din cartierul Rovine, în care locuieşte Lăzăroiu. La ora 16.55, Bebu şi Lăzăroiu au vorbit la telefon, acesta fiind ultimul apel telefonic al lui Leontin. Încă nu se ştie cum a ajuns Nubira DJS Dolj – maşina pe care lucra Bebu, în cartierul Brazda lui Novac, însă se presupune că, după apelul telefonic, cei doi s-au întâlnit acasă la Lăzăroiu. S-a mai stabilit că Leo a murit după ce a fost lovit de mai multe ori în cap cu un corp dur. La ora 19.00, Lăzăroiu s-a prezentat la serviciu, la Penitenciarul Pelendava, lăsând cadavrul în garsonieră. Pe 5 octombrie dimineaţa, după terminarea programului, s-a întors acasă şi a început să taie cadavrul cu mai multe cuţite şi cu o pânză de ferăstrău, operaţiune care a durat destul de mult. În zilele de 6 şi 7 octombrie a transportat bucăţile din corpul lui Leontin cu două maşini închiriate în judeţul Caraş-Severin. Mâinile şi picioarele victimei fuseseră păstrate în congelator.

Probele

Lăzăroiu era suspectul principal în acest caz încă de pe 19 octombrie, iar de atunci şi până joi, criminaliştii şi judiciariştii doljeni au căutat şi pus cap la cap probe pentru a-l acuza.
Deşi garsoniera în care locuieşte acesta a fost curăţată, anchetatorii au găsit destule probe. Covorul în care a fost înfăşurat şi îngropat trupul victimei a fost recunoscut de proprietarul garsonierei ca fiind al său. În camera lui Lăzăroiu s-au găsit mai multe urme de sânge, atât pe jos, cât şi pe pereţi. De asemenea, au fost identificate cele două autoturisme închiriate cu care a fost transportată victima, în ele fiind găsite urme de sânge şi noroi. A mai fost identificat un craiovean căruia Lăzăroiu a încercat să-i vândă unul dintre telefoanele victimei. Poliţiştii încearcă să stabilească cine a abandonat în cartierul Brazda lui Novac maşina pe care lucra Bebu. Urmează ca toate probele materiale descoperite să fie analizate în laborator, iar probele de sânge să fie supuse testării ADN.

Motivul crimei

Conform poliţiştilor doljeni, în acest caz au fost verificate multe ipoteze, au fost cercetate peste 200 de persoane, fiind întocmite peste 1.000 de rapoarte. După ce au eliminat mai multe piste, poliţiştii s-au legat de un raport din care reieşea că Bebu era un fel de cămătar intermediar, acesta împrumutând bani de la diverse persoane, sume cu care împrumuta, la rândul său, alte persoane, în vederea obţinerii unui profit. Din verificările clienţilor lui Bebu s-a ajuns la un amic al acestuia – Cosmin Lăzăroiu, ultima persoană care intrase în contact cu victima şi care avea o datorie la aceasta. În urma probelor administrate, s-a stabilit că Lăzăroiu l-a ucis pe Leontin pentru că avea să-i înapoieze o sumă de bani. „Mobilul acestui omor a fost o datorie în bani. Autorul a vrut să scape de victimă pentru a scăpa şi de aceasta. Persoana reţinută a declarat că îi datora victimei 2.600 de euro, însă noi am stabilit că datoria totală ar fi cuprinsă între 7 şi 8.000 de euro, iar pe 10 octombrie trebuia să înapoieze banii“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.

A stat la masă la pomana victimei

Mai mulţi poliţişti doljeni au supravegheat înmormântarea lui Leontin Bebu, care a avut loc pe 18 octombrie, văzându-l acolo şi pe Lăzăroiu. Tânărul a participat la înmormântare în calitate de amic al decedatului, ajungând acolo la volanul unui Cielo roşu închiriat, cu numărul DJ-07-NBA. Acesta avea o fotografie a lui Leo lipită pe unul dintre geamurile maşinii, aşa cum au avut toţi participanţii la înmormântare. Pentru că îl cunoştea pe Leo şi a afirmat acest lucru şi în faţa părinţilor victimei, Lăzăroiu a fost invitat la pomană, unde a rămas alături de ceilalţi amici ai decedatului.
De altfel, Lăzăroiu s-a comportat normal de pe 4 octombrie şi până joi, colegii de serviciu spunând că nu au observat nimic suspect în comportamentul său. Cosmin Lăzăroiu este student la ASE în anul II, a fost căsătorit şi are un copil.
După ce a fost reţinut de anchetatori, presupusul autor al crimei nu a încercat să conteste probele strânse împotriva lui, singurele cuvinte ale acestuia fiind că nu crede că i se poate întâmpla lui aşa ceva. Conform poliţiştilor, Lăzăroiu a refuzat să vadă fotografiile cu bucăţile din corpul lui Leo.

Apreciat de şefi

Conducerea Penitenciarului Pelendava a comunicat că agentul principal de penitenciare Gheorghe Cosmin Lăzăroiu a fost încadrat pe 1 ianuarie 2001 în funcţia de agent operativ principal III. În urma examinării psihologice, specialiştii Centrului de Psihologie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative l-au declarat „Apt“ pentru desfăşurarea acestei activităţi. Între anii 2001 şi 2007, activitatea lui Lăzăroiu a fost apreciată cu calificativul „Foarte bine“, nefiind sancţionat disciplinar.

Mandat de arestare

În noaptea de joi spre vineri, Lăzăroiu a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omor asupra lui Ion Leontin Bebu, şofer în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport Dolj. Vineri, Cosmin Lăzăroiu a fost prezentat la Tribunalul Dolj, procurorii solicitând magistraţilor emiterea unui mandat de arestare preventivă. Surse judiciare au afirmat că Lăzăroiu şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII