10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNaivitatea severinenilor, testată de poliţişti

Naivitatea severinenilor, testată de poliţişti

Poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi au organizat miercuri, în centrul Severinului, cu ajutorul unor persoane care iniţiază jocuri de alba-neagra, o acţiune de testare a „nivelului“ de naivitate al trecătorilor atunci când vine vorba despre jocurile de noroc stradale.

Poliţiştii au apelat la ajutorul unor jucători adevăraţi de alba-neagra şi i-au pus să-şi desfăşoare activitatea într-o staţie de autobuz, pentru a vedea care este reacţia oamenilor. În mai puţin de o jumătate de oră, timp în care poliţiştii şi ziariştii au stat prin preajmă, băieţii cu alba-neagra au reuşit să păcălească mai multe persoane şi să adune peste două milioane de lei vechi. Naive, persoanele care au crezut că vor face bani din ghicitul capacului câştigător au rămas leftere. Bucuria lor şi a celorlalţi a fost atunci când l-a auzit pe comisarul-şef Pantelică Bobârsc, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, că îşi vor primi banii înapoi deoarece totul a fost doar un exerciţiu.

„Acţiunea a vizat combaterea jocurilor de noroc stradale ilegale şi conştientizarea opiniei publice că, dacă încearcă să câştige bani de la astfel de indivizi, pot pierde tot ce au, chiar şi bijuteriile. Noi nu prea avem pârghii legale eficiente, căci, după ce îi amendăm, jucătorii se întorc în stradă“, a declarat comisarul-şef Pantelică Bobârsc.

Şeful trupei de alba-neagra, Lucian Canciu, a recunoscut că face bani în acest mod de peste zece ani şi este mai bine aşa decât să fure. „Mai şi pierzi, nu întotdeauna câştigi. Noi nu băgăm mâna în buzunar la om şi nu furăm. El ne dă banii cu mânuţa lui“, a declarat Lucian Canciu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS