13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni puşi la îngheţat

Craioveni puşi la îngheţat

Locatarii din câteva sute de apartamente din cartierul Rovine îngheaţă pentru că reţeaua de apă caldă şi căldură nu a fost pusă în funcţiune.

A venit frigul, însă locuitorii de pe strada Mihail Străjan, din Craiova, nu beneficiază de căldură. Regia de Termoficare a transformat zona în şantier o dată cu lucrările efectuate la reţeaua de apă caldă şi căldură şi cu modernizarea centralei termice, însă nici reprezentanţii acestei instituţii nu cred că vor termina mai devreme de 3 noiembrie. Până atunci, locatarii blocurilor din zonă vor fi nevoiţi să suporte frigul din apartamente sau să găsească alte metode de a se încălzi.

„Toată vara au stat şi acum s-au apucat de lucrări. Nu avem căldură, stăm îmbrăcaţi în casă“, s-a plâns Elena Dinu, pensionară.

Caloriferele electrice ar fi o opţiune, însă oamenii spun că nu îşi pot permite să plătească atât de mult la curent. „Mi-aş fi cumpărat reşou sau calorifer electric, dar credeţi-mă că nu îmi permit. Stăm cu aragazul aprins şi cu uşile deschise ca să facem căldură în casă“, a declarat Violeta Crăciunescu.

Nicolae Degeratu, directorul adjunct al Regiei de Termoficare, a spus că în zonă sunt cinci segmente de reţea de termoficare. S-au efectuat lucrări de modernizare la trei dintre acestea. La primul segment de reţea s-au făcut racordurile.

„Patru echipe lucrăm aici şi am făcut primele racorduri. Dacă ne apucăm toţi, într-o săptămână le facem pe toate“, a apreciat unul dintre muncitorii care lucrează la ţevile de apă caldă şi căldură. Cu toată grija Termoficării, oamenii încă suferă de frig în apartamente. „Zilele acestea a fost cuplată prima reţea. Urmează celelalte două, la care se va lucra în paralel pentru ca populaţia să nu fie afectată. Cred că pe 2-3 noiembrie terminăm“, a declarat Degeratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII