13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăutură vândută la colţ de stradă

Băutură vândută la colţ de stradă


Jandarmii doljeni au depistat miercuri, în Craiova, doi bărbaţi care încercau să vândă pe stradă peste 1.000 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu deţineau acte de provenienţă.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj a fost sesizat miercuri, în jurul orei 14.00, că pe o stradă din cartierul craiovean Lăpuş două persoane încercau să vândă o cantitate însemnată de alcool. Un echipaj de jandarmi i-a depistat pe cei doi în spatele unui bloc, iar la vederea oamenilor legii aceştia au încercat să plece cu un autoturism.

Jandarmii au intervenit şi i-au oprit pe bărbaţi, după care i-au legitimat şi identificat, stabilind că aceştia sunt Nicolae Pătru, de 64 de ani, şi fiul său, Doru Pătru, de 40 de ani, ambii din Craiova.

Au plătit amenda imediat

Jandarmii doljeni le-au solicitat craiovenilor documentele de provenienţă a mărfii care se afla într-o Dacie Papuc, însă aceştia au recunoscut că nu au astfel de acte. „Cei doi bărbaţi nu aveau nici un fel de acte pentru cantitatea de băuturi alcoolice pe care voiau să o comercializeze. Au declarat că au cumpărat băutura de la o persoană din Craiova şi intenţionau să o revândă pentru a câştiga ceva bani“, a explicat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Dolj. În urma verificărilor s-a constatat că mai multe sticle de băutură nu aveau aplicate marcajele fiscale. Cantitatea de aproximativ 1.100 de litri de băuturi spirtoase, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, a fost confiscată, urmând să fie predată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj. Cei doi craioveani au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1.000 de lei, în baza legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Conform jandarmilor doljeni, Nicolae şi Doru Pătru s-au grăbit să achite amenda în aceeaşi zi, pentru a beneficia de reducere, scoţând din buzunar câte 500 de lei de persoană.

Ţigări netimbrate

Poliţiştii doljeni au depistat luni o femeie din Craiova care încerca să comercializeze în piaţa din cartierul Craioviţa Nouă 2.431 de pachete de ţigări netimbrate, diferite mărci, în valoare de 7.112 lei. Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ţigările au fost confiscate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS