13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Avem agricultori!

În urma examenului susţinut în faţa unei comisii formate din membri ai Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă – Oficiul Dolj, 21 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Pelendava Craiova au absolvit ieri cursurile de calificare în meseria de lucrător creşterea animalelor.

Cursurile, cu o durată de trei luni, au constat în ore de pregătire teoretică şi practică în cele două ferme din incinta penitenciarului şi au fost susţinute de către lectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă – Oficiul Dolj .

„Aceasta este a doua activitate de acest gen desfăşurată în 2007, numărul total de persoane private de libertate calificate în această meserie fiind de 47“, a spus inspector-şef Emanuil Cucu, director al Penitenciarului Pelendava. „Ca şi data trecută, cursanţii au fost selecţionaţi după următoarele criterii: să aibă minimum opt clase; să fie condamnaţi definitiv; să mai aibă cel puţin şase luni până la discutarea în Comisia de propuneri pentru eliberare condiţionată“.

În urma examenului de ieri de evaluare a cunoştinţelor, persoanele private de libertate au obţinut note între 7 şi 9, urmând să intre în posesia certificatelor de lucrător calificat în creşterea animalelor, eliberate de Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă. Organizarea cursurilor de calificare are drept scopuri facilitarea reinserţiei sociale a persoanelor private de libertate după eliberare, precum şi sprijinirea acestora în găsirea unui loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS