19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal22 de milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră

22 de milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) a transmis miercuri, în vederea aprobării, Comisiei Europene Programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia, al cărui buget este de 22,3 milioane de euro pentru perioada 2007-2009, potrivit unui comunicat remis ieri.

Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA) şi cofinanţat de statele partenere în program. Bugetul total unic pentru perioada 2007-2009 este de 22,3 milioane de euro, alocarea pentru perioada 2010-2013 urmând să fie stabilită în 2008.

„Programul se adresează ariei de cooperare din zona de frontieră româno-sârbă, respectiv judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi din România şi districtelor: Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Juzno-Banatski, Branicevski şi Borski din Serbia“, se arată într-un comunicat al MDLPL.

Programul va finanţa proiecte privind dezvoltarea economică şi socială, protecţia mediului şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, precum şi acţiuni ale comunităţilor locale pentru dezvoltarea societăţii civile, furnizarea de servicii către comunităţile din zona de graniţă, schimburi educaţionale, culturale şi sportive, precum şi intensificarea integrării sociale şi culturale a regiunilor de graniţă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU