17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj150 de gospodării inundate în Gorj

150 de gospodării inundate în Gorj

Peste 150 de gospodării din 23 de localităţi au avut de suferit în urma inundaţiilor produse în ultimele trei zile pe teritoriul judeţului Gorj.

Ploile căzute în ultimele trei zile au afectat 23 de localităţi din judeţul Gorj. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost inundate peste 150 de gospodării de pe teritoriul judeţului, 24 de case, patru instituţii publice, patru străzi, 78 de beciuri şi 152 de hectare de teren arabil. Cele mai multe dintre gospodăriile afectate sunt în municipiul Târgu Jiu, unde canalizarea nu a mai făcut faţă debitului mare al apei care a ieşit pe străzi şi a intrat în curţile localnicilor şi chiar în câteva case.

La Târgu Jiu au avut de suferit din cauza inundaţiilor 53 de gospodării situate pe străzile Petreşti, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri, Ulmului, Bicaz şi Aleea 2. Pentru evacuarea apei din incinta gospodăriilor au acţionat şi joi peste 200 de persoane, cu motopompe şi utilaje specifice.

Reparaţii urgente

 

În ceea ce priveşte restul judeţului, unele din cele mai afectate localităţi sunt: Târgu Cărbuneşti, Bengeşti-Ciocadia, Albeni, Bâlteni, Teleşti, Drăguţeşti, Leleşti, Bolboşi, Prigoria şi Stăneşti. Ploile căzute au atins niveluri record, cuprinse între 76 de litri pe metru pătrat, la Teleşti, şi 126,8 litri pe metru pătrat, la Runcu. Au fost afectate prin distrugere parţială 16 drumuri judeţene şi comunale, pe o lungime de circa 143 de kilometri, nouă poduri, podeţe şi punţi. De asemenea, au mai fost colmatate 66 de fântâni cu apă potabilă şi erodate maluri de râuri pe o lungime de aproximativ şase kilometri. Pentru intervenţiile în teren, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au folosit 29 de autospeciale, 21 de motopompe şi şase bărci. 25 de persoane şi 561 de animale au fost salvate de la înec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS