22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat în Serbia

Arestat în Serbia

Cazul unui taximetrist din România arestat sâmbăta trecută în Serbia este trecut sub tăcere de aproape cinci zile de autorităţile vamale şi Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

MEHEDINŢI.Severineanul a fost reţinut pentru 30 de zile în închisoarea din Negotin, ca presupus traficant de carne vie, după ce o turistă din Chişinău, pasageră în taxi, i-a păcălit pe vameşii români cu un paşaport fals, dar a fost depistată de cei sârbi la al doilea control în ultimul punct al frontierei, în Serbia. „Nu mai ştiu nimic de soţul meu de sâmbătă, de la ora 16.30. Nimeni nu a luat legătura cu mine. I-am întrebat pe cei de la frontieră şi nu vor să-mi spună nimic. A plecat într-o cursă din timpul serviciului să ducă pe cineva în Serbia. M-a anunţat pe la ora 8.00 că nu mai vine acasă, că a fost arestat“, a declarat plângând Ilenuţa Cosmei, soţia taximetristului, de 31 de ani, din Severin.
Şoferul firmei de taxi Ygrek din Severin, Daniel Cosmei, pare nevinovat, acesta fiind trimis de dispecerat la o comandă să ducă o persoană în ţara vecină. Poliţiştii din Serbia l-au arestat preventiv, iar procurorii de peste Dunăre i-au eliberat un mandat pe 30 de zile şi i-au sechestrat autoturismul de 15.000 de euro, în vederea confiscării. „Cum să-mi aresteze fratele care lucra legal şi plecase să facă o
cursă cu casă de marcaj şi tarif de exterior. Nu mai avem voie să lucrăm legal! Poliţiştii de frontieră din România vor acum să scape basma curată, după ce nu au fost atenţi şi le-a păcălit vigilenţa o moldoveancă, luându-şi mâinile de pe un compatriot care, din cauza lipsei lor de profesionalism, este închis. Dacă vameşii se prindeau că paşaportul ei este fals, fratele meu nu mai ajungea la sârbi“, a declarat Gigi Cosmei, fratele taximetristului.

Autorităţile tac

Autorităţile din Vama Porţile de Fier 1 şi Poliţia de Frontieră sunt reţinute în a face declaraţii. „Este adevărat că avem un taximetrist reţinut de vecinii noştri. Voi discuta cu conducerea inspectoratului şi vă vom ţine la curent cu ce se întâmplă. Poliţiştii din Serbia par să fi anihilat o reţea de traficanţi de carne vie“, a spus, prin telefon, Valeriu Pera, comisar-şef la Poliţia de Frontieră Severin.
Femeia din Chişinău a reuşit să-i păcălească pe poliţiştii de frontieră şi a trecut de punctul de control cu un paşaport fals, pe care vameşii din Gura Văii i-au pus şi viză de ieşire din ţară. Şoferul este închis de duminică dimineaţă în localitatea Negotin, la 100 de kilometri de vama românească, fără a primi nici o explicaţie.
Din primele verificări, românul pare să fie victima unui complot a doi cetăţeni sârbi, care doreau să ducă în Serbia, pentru a practica prostituţia, o moldoveancă din Chişinău şi, fiindu-le frică să o treacă ei prin vamă, cu paşaport fals, i-au chemat un taxi. „Pe mine m-au oprit prima dată şi m-au întrebat dacă nu fac o cursă în Serbia să duc pe cineva. Am spus că nu am paşaport, dar i-am chemat prin dispecerat alt coleg. La comandă a venit indicativul 05, care a plecat cu femeia. La aproape o oră m-a sunat Daniel din vama sârbilor şi mi-a spus că paşaportul clientei este fals şi au fost arestaţi de sârbi“, a declarat Florin Vătăşescu.
Poliţiştii de frontieră din Serbia i-au reţinut şi pe cei doi sârbi, care se aflau
într-un Opel Omega vişiniu, chiar în spatele taxiului.
Autorităţile din Mehedinţi încă nu au dat un răspuns oficial cu privire la acest caz şi nici nu au spus dacă s-a declanşat o anchetă oficială care să scoată la iveală modul cum au fost păcăliţi vameşii români de o femeie cu paşaport fals şi dacă taximetristul din Severin trebuia reţinut.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU