16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Familii evacuate, la Orşova

Două familii din municipiul Orşova au fost evacuate, după ce tone de piatră de pe versantul muntelui aflat în apropiere s-au prăbuşit peste casele lor, în urma ploilor abundente din ultimele 48 de ore. Oamenii au fost adăpostiţi la cantina Liceului de Marină. Alunecările de teren au început încă din cursul nopţii trecute. Cea mai afectată casă este cea a familiei Nicolae Ianosi.

În urma sesizării făcute de Primăria Orşova, la faţa locului au sosit cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Mehedinţi, reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei. Prefectul a convocat o şedinţă, în speranţa găsirii unei soluţii. Din cauza ploilor, alte 40 de case de pe strada Liniştii sunt în pericol de a fi acoperite.

Alin GHICIULESCU

Protest pentru furt

Un bărbat din oraşul Aninoasa, Valea Jiului, a protestat mai multe ore pe un stâlp de înaltă tensiune, fiind supărat pe poliţişti, care au stabilit un punct permanent de pază în zona fostei mine, iar el nu mai poate fura. Subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IJP Hunedoara, a declarat că bărbatul a protestat pentru că poliţia oraşului şi poliţia comunitară sunt prezente în perimetrul fostei Exploatări Miniere Aninoasa, iar el nu mai poate sustrage fier vechi pentru a face rost de bani. „În urma negocierilor, bărbatul a fost convins să coboare de pe stâlp“, a afirmat Niţu.

Protestatarul era sub influenţa băuturilor alcoolice şi, spre norocul său, stâlpul de electricitate nu era racordat la reţea.

Diana MITRACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS