16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizarea Şcolii din Hotărani, în întârziere

Modernizarea Şcolii din Hotărani, în întârziere

Lucrările de reabilitare demarate în 2005 la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Fărcaşele, satul Hotărani, au stagnat pentru că firma care se ocupă de execuţia investiţiei derulează în paralel mai multe construcţii.

SC Instalaţii SA Slatina este firma care a câştigat licitaţia şi la Şcoala din Hotărani, lucrările de reabilitare demarând acum doi ani. „Proiectul a fost structurat pe mai multe etape. În primă fază, o firmă nemţească a executat lucrările ce privesc introducerea apei curente în şcoală.

A fost forat un puţ, iar apa a fost introdusă în şcoală. În cea de-a doua etapă, SC Instalaţii SA din Slatina trebuia să se ocupe de realizarea unor grupuri sanitare moderne şi de refacerea instalaţiei electrice. Lucrările pentru acestea au fost demarate în iulie, iar termenul de finalizare este 15 mai 2008“, a spus şeful compartimentului investiţii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Aurel Cuţulescu.

Apa curentă introdusă în şcoală nu este potabilă, afirmă profesorii. Acelaşi lucru îl susţine şi primarul comunei, Ion Nicolae, care spune că ar trebui montate nişte filtre pentru ca apa să fie bună de băut. Şeful compartimentului investiţii din cadrul ISJ Olt susţine că această chestiune nu mai depinde de inspectorat. „Apa nu este potabilă, copiii o folosesc numai să se spele de mâini, însă montarea filtrelor nu mai ţine de derularea acestui proiect“, a completat Cuţulescu.

Lucrările prin care trebuia să fie reabilitate instalaţia electrică şi grupurile sanitare au fost oprite. Materiale de construcţie există, fiind depozitate într-o încăpere din grădiniţă.

Cadrele didactice se tem însă pentru copiii care învaţă aici. Ele cred că fier-betonul (neprotejat) care iese din fundaţie este un real pericol pentru elevi.

„Lucrările au fost demarate de mult. Muncitorii au venit, şi-au depozitat materialele de construcţie la grădiniţă, au început lucrările şi nu ştim din ce motive au oprit execuţia. Copiii se pot accidenta oricând“, s-au plâns profesorii.

Firma care se ocupă de Şcoala de la Hotărani are de executat lucrări şi în afara judeţului. „Săptămâna trecută am discutat cu directorul firmei care se ocupă de reabilitarea Şcolii din Hotărani şi mi-a promis că de săptămâna viitoare se vor ocupa de toate lucrările pe care le au în Olt, pentru că momentan au avut altele în Dolj“, a mai spus Cuţulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS