11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicamente gratuite de două milioane de lei

Medicamente gratuite de două milioane de lei

 Vâlcea. Peste 3.000 de bolnavi din judeţul Vâlcea, înscrişi în programele naţionale, primesc lunar tratament gratuit în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei. Oamenii suferă de HIV-SIDA, de TBC, de cancer, diabet şi osteoporoză. Beneficiază de tratament şi vâlcenii care au suferit un transplant şi cei care fac dializă. „Avem 67 de persoane cu HIV-SIDA şi lunar tratamentul individual costă 2.000 de lei. Sunt peste 200 de bolnavi de TBC şi tratamentul individual lunar costă 100 de lei. De tratament gratuit beneficiază şi 538 de persoane bolnave de cancer, medicamentele costând peste 1.000 de lei lunar de persoană“, a declarat Dorel Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea.
Acesta a precizat că tot mai mulţi vâlceni care beneficiază de tratament gratuit suferă de diabet. 1.680 de persoane suferind de diabet primesc lunar, individual, medicamente în valoare de 198 de lei. Alte 320 de persoane suferind de diabet beneficiază de tratament cu insulină, care costă 421 de lei lunar, individual. 86 de vâlceni suferă de osteoporoză, iar medicamentele pe care le primesc lunar gratuit sunt în valoare de 104 lei pentru fiecare persoană.
De cel mai scump tratament beneficiază bolnavii de dializă.  „Avem 100 de vâlceni care fac dializă, iar tratamentul costă 6.683 de lei, lunar, de persoană. Mai avem 40 de persoane care au suferit un transplant şi tratamentul lunar individual costă 2.140 de lei“, a spus Dorel Constantinescu. Reprezentantul CAS susţine că persoanele înscrise în programele naţionale sunt atent monitorizate de medicii specialişti coordonatori, pentru ca fiecare să beneficieze de fondurile necesare tratamentului gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS