21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBiroul Unic, gata abia la Crăciun

Biroul Unic, gata abia la Crăciun

Biroul Unic de unde doljenii îşi vor putea ridica permisele de conducere şi paşapoartele nu va fi gata mai devreme de sfârşitul acestui an.

Deşi autorităţile se chinuiesc de câteva luni să taie panglica Biroului Unic amenajat în locul fostului cămin al Liceului Energetic, lucrările de reabilitare sunt departe de a fi finalizate. Potrivit prefectului de Dolj, Silviu Dumitru, în prezent autorităţile trebuie să verifice dacă transformatorul trecut iniţial în proiect mai corespunde standardelor Uniunii Europene.

Chiar şi aşa, prefectul susţine că lucrările la Energetic trebuie să se încheie până pe 15 noiembrie, în caz contrar fiind nevoit să cheme antreprenorul în judecată. „Am căzut de acord să se încadreze în valoarea licitată, urmând să verificăm la CEZ dacă transformatorul din proiect mai face faţă cerinţelor UE“, a declarat prefectul Dumitru. Trebuie precizat că în clădirea de lângă Liceul Energetic trebuie să se mute, pe lângă birourile Serviciului de Paşapoarte şi cel de Eliberări Permise, precum şi agenţiile judeţeană şi regională de mediu.

Biroul unic, recepţionat în decembrie

Lucrurile nu se văd însă la fel din ograda constructorului, care susţine că tergiversările au fost cauzate mereu de lipsa de bani. Din cele 41 de miliarde de lei vechi, valoare la care s-a licitat lucrarea, antreprenorul a declarat că nu a primit decât 30 de miliarde şi a fost nevoit să reînceapă lucrările, deşi nici până în prezent nu a primit bani pentru ce a executat. „Lucrarea trebuia să fie gata de acum un an, dar nu s-a mai lucrat jumătate de an pentru că nu au fost bani. Am reînceput lucrarea, dar bani tot nu sunt şi avem lucrări executate de opt miliarde, bani pe care noi nu i-am primit. În total, ar trebui să primim 14 miliarde pe ce am executat până acum şi lucrările neprevăzute care au apărut pe parcurs“, a spus Doru Băluţă, administrator la societatea VAD PROD din Craiova.

Băluţă a precizat că, nici în cazul în care lucrările de renovare se termină până în noiembrie, termenul impus de prefect, recepţia nu va fi posibilă decât în decembrie, când va ajunge şi transformatorul care va alimenta clădirea. „Lucrarea e finalizată 95-96%, însă, chiar dacă noi o terminăm în două-trei săptămâni, nu o putem preda la cheie decât atunci când vine transformatorul şi cred că până în decembrie nu o să vină“, a spus Doru Băluţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS