16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSărăcia o obligă să renunţe la propriul copil

Sărăcia o obligă să renunţe la propriul copil

Lipsa banilor şi grija pentru ziua de mâine sunt unele dintre principalele cauze care le obligă pe unele mame să renunţe la copiii lor. La Centrul Maternal din Târgu Jiu, o tânără mamă vrea să renunţe la ultimul copil născut, din cauza problemelor financiare.

Lipsa condiţiilor decente de trai şi sărăcia au împins-o pe o femeie din comuna Săuleşti să renunţe la ultimul copil pe care l-a adus pe lume. Potrivit directorului Centrului Maternal din Târgu Jiu, Gheorghe Milosteanu, acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în 2007. „Anul trecut am mai avut un asemenea caz care s-a concretizat prin asistenţă maternală profesionistă. Cazul acesta înregistrat în ultimele zile este mai complicat. Femeia a dat naştere la trei copii. Primul l-a dat spre adopţie, al doilea se află în îngrijire la bunicii materni, iar ultimul născut, un băieţel foarte frumos şi sănătos, este cel la care vrea să renunţe. Ea a mers la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, unde şi-a exprimat dorinţa că vrea să renunţe la propriul copil. Acum se află la noi şi facem toate demersurile necesare pentru a da micuţul în plasament la un asistent maternal“, a explicat Gheorghe Milosteanu.

Acesta a adăugat că femeia a solicitat măsura de protecţie pentru fiul său din cauza lipsurilor cu care se confruntă.

 

Trei fraţi vor creşte separat

 

Asistenţii Centrului Maternal au făcut o anchetă socială pentru a afla exact situaţia femeii din Săuleşti. Din anchetă a reieşit că nici unul din cei trei copii nu îşi cunoaşte tatăl. Nici unul dintre cei trei bărbaţi nu şi-a recunoscut copilul. „Femeia a povestit că pe ultimul l-a născut după ce bărbatul i-a promis că o va lua de soţie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă. În momentul în care el a aflat că este însărcinată, a dispărut fără urmă. Aşa se întâmplă în cele mai multe cazuri şi astfel se nasc copiii, care nu au nici o vină“, a declarat Milosteanu.

Acesta a mai spus că femeia va rămâne la Centru până când va fi găsită o asistentă maternală dornică să-l ia în îngrijire pe micuţ. Din păcate, există multe cazuri de femei care îşi aruncă nou-născuţii la gunoi sau altele care îi părăsesc fără să le pese de sorta lor. Cu toate că micuţul va creşte separat de fraţii săi şi de cea care l-a adus pe lume, el va avea pe cineva care îi va purta de grijă. Femeia din Săuleşti îşi va da fiul spre adopţie în speranţa că va avea parte de o viaţă mult mai bună decât cea pe care ar avea-o alături de ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS