15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFirme înşelate cu miliarde de o femeie de etnie romă

Firme înşelate cu miliarde de o femeie de etnie romă

O femeie de etnie romă din Târgu Jiu a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru că a înşelat mai multe societăţi comerciale.

În a doua parte a anului 2006, Simona Chiriţoiu a păcălit cinci firme din Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova şi Timişoara cu miliarde de lei vechi. Aceasta a acţionat în complicitate a trei persoane, care au fost şi ele trimise în judecată. Potrivit anchetatorilor, Simona Chiriţoiu îşi lua o identitate falsă şi se prezenta drept soţia administratorului unei firme. Aceasta achiziţiona marfă pe care o plătea cu file CEC fără acoperire în bancă. Prejudiciul creat în acest fel se ridică la suma de 1,5 miliarde de lei. Procurorii gorjeni au dispus continuarea cercetărilor în privinţa achiziţionării de marfă în valoarea de 1,7 miliarde de lei de la o firmă din Bucureşti, plătită cu file CEC fără disponibil în cont.

Simona Chiriţoiu nu este la primele fapte de acest fel. Ea a mai fost trimisă în judecată şi condamnată de instanţa de judecată la trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată pentru fapte asemănătoare. Cristina Ciobanu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a precizat că, în cazul în care va fi condamnată, Simona Chiriţoiu îşi va ispăşi şi pedeapsă primită anterior.

 

Canapele de lux plătite cu file CEC fără acoperire

 

Simona Chiriţoiu a achizionat marfă de la diverse firme, iar apoi a valorificat-o la un preţ mai mic. Banii obţinuţi erau împărţiţi între Simona Chiriţoiu şi cei trei colaboratorii ai săi care ridicau marfa. De exemplu, de la societatea VEROTRANS din Râmnicu Vâlcea a ridicat în două rânduri canapele din piele de lux importate din Italia, în valoare de aproape 600.000 de milioane de lei vechi, pe care le-a plătit cu file CEC fără acoperire în bancă, iar, ulterior, le-a valorificat în schimbul unei sume mult mai mici decât preţul de achiziţie. În acelaşi mod a procedat şi cu celelalte firme înşelate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS