20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDan Puric a vorbit despre iubire la Mânăstirea Polovragi

Dan Puric a vorbit despre iubire la Mânăstirea Polovragi

Cea de-a cincea Adunare a tinerilor organizată de Mitropolia Olteniei la Mănăstirea Polovragi l-a avut ca moderator pe cunoscutul actor Dan Puric.

Actorul Dan Puric a participat la o întâlnire pe teme religioase în cadrul unei manifestări organizate de Mitropolia Olteniei la Mănăstirea Polovragi. Adunarea la care au participat tineri din judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi a fost găzduită de Mânăstirea de maici Polovragi, una dintre cele mai vechi aşezări mănăstireşti de pe teritoriul judeţului Gorj. Aici şi-au dat întâlnire peste 300 de tineri. Tema discuţiilor a fost „Iubirea nu cade niciodată“, aceasta fiind dezbătută pe grupuri, în cadrul unor ateliere de lucru. La final, tinerii s-au reîntâlnit şi şi-au împărtăşit ideiile, în legătură cu tema propusă.

 

Dan Puric, şi invitat, şi amfitrion

 

Invitat să medieze discuţiile a fost cunoscutul actor bucureştean Dan Puric, ajutat de maica Siluana Vlad din cadrul Centrului de formare şi orientare „Sfinţii Arhangheli“ din Craiova. Considerat un „Chaplin“ contemporan şi un veritabil „Don Quijote“ al scenei româneşti, actorul Dan Puric a reuşit să-i motiveze pe tineri şi să-i antreneze la discuţii. Cadrul natural deosebit şi ajutorul dat de conducerea Mânăstirii Polovragi la organizarea adunării au fost câteva dintre elementele care au concurat la buna desfăşurare a manifestării. Dan Puric a fost însă cel care a dat tonul discuţiilor, metodele sale de lucru fiind pe placul tinerilor.

 

Cea de-a cincea ediţie

 

Daniel Mucică, diacon în cadrul Mitropoliei Olteniei, a declarat că Adunarea tinerilor de la Polovragi a fost la cea de-a cincea ediţie şi s-a bucurat de una dintre cele mai numeroase participări de până acum: „S-a văzut că invitarea actorului Dan Puric de către conducerea Mitropoliei a fost de bun augur. Acesta a ştiut să facă în aşa fel încât să creeze dialoguri şi punţi de comunicare între tineri pe tema aleasă, extrem de generoasă. Tinerii care au participat au fost cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani. Fiecare din cele şase grupuri constituite, pentru a se putea lucra în condiţii normale, a avut câte un moderator. Ulterior, la întrunirea în plen s-au prezentat opiniile fiecărui grup pe tema legată de iubire. Sunt dialoguri menite să le ofere tinerilor alternative, în raport cu alte activităţi sociale în care sunt implicaţi de obicei“, a precizat diaconul Daniel Mucică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS