14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşina DSJ, găsită între blocuri

Maşina DSJ, găsită între blocuri

Automobilul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Dolj care a dispărut pe 4 octombrie, odată cu Leontin Bebu, a fost găsit abandonat pe un teren viran din Craiova.

Anchetatorii uciderii craioveanului Ion Leontin Bebu, de 30 de ani, au descoperit noi indicii în acest caz, în noaptea de joi spre vineri fiind găsită maşina Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, instituţie la care era angajat Leontin. Nubira cu numărul DJ-09-ANS, al cărei şofer era Bebu, a fost dată în urmărire generală pe 6 octombrie, o dată cu tânărul craiovean.

Reamintim că, sâmbătă seară, pe raza comunei Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, sub un pod de pe DN 6, s-a găsit trunchiul unui cadavru. Duminică au fost găsite sub alt pod de pe acelaşi drum părţile lipsă ale trupului ciopârţit, băgate în pungi.

În urma investigaţiilor poliţiştilor, marţi s-a stabilit că trupul îi aparţine lui Ion Leontin Bebu din Craiova. Acesta fusese declarat dispărut pe 6 octombrie, după ce, pe 4 octombrie, plecase de la DSJ Dolj cu maşina de serviciu. În aceeaşi zi a fost dată în urmărire şi Nubira instituţiei, însă aceasta se pare că a stat tot timpul sub nasul poliţiştilor, fiind găsită în Craiova, abandonată între blocuri.

 

Nubira, „ascunsă“ la vedere

 

Conform conducerii IPJ Dolj, autoturismul proprietate DSJ Dolj a fost observat în noaptea de joi spre vineri de o patrulă de ordine publică. „Automobilul Nubira proprietate DSJ a fost găsit de o patrulă de poliţie în cursul nopţii. Aceasta a fost supravegheată toată noaptea, iar acum (vineri dimineaţă – n.r.) va fi ridicată şi examinată criminalistic“, a declarat comisarul-şef Liviu Ţiulescu, adjunctul şefului IPJ Dolj.

În jurul orei 8.00, poliţiştii doljeni s-au deplasat în cartierul craiovean Brazda lui Novac, în zona blocului 44, unde a fost găsit autoturismul, pentru a demara investigaţiile criminalistice. Nubira DSJ Dolj a fost găsită parcată lângă gardul unui depozit de medicamente, pe un teren viran. Aceasta era destul de curată şi în stare bună, singura problemă observată la prima vedere fiind o pană la roata stânga spate. În apropiere a fost găsită o pereche de blugi bărbăteşti, care au fost ridicaţi pentru investigaţii. Poliţiştii doljeni au subliniat că autoturismul pe care îl conducea Leontin Bebu a fost parcat într-un loc mai retras, dar nu ascunsă. „Maşina a fost lăsată la vedere, dar destul de greu de observat, mai ales că în zonă sunt parcate mai multe autoturisme“, a menţionat comisar Cristinel Ciocoiu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj.

 

Cercetările continuă

 

Autoturismul a fost ridicat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi transportat la IPJ Dolj pentru efectuarea analizei criminalistice.

Din declaraţiile martorilor, se pare că Nubira zace în acel loc de destul timp. Angajaţii depozitului de medicamente au povestit că au văzut-o acolo de circa două săptămâni, însă nu s-au gândit că e ceva în neregulă cu ea. Poliţiştii doljeni vor lua declaraţii de la toţi locatarii din blocurile din zonă, în speranţa că vor afla ceva util în mersul anchetei. Până acum se ştie numai că Leontin nu avea în acea zonă prieteni sau rude, pentru a se presupune că el a lăsat-o acolo.

Poliţiştii doljeni şi cei din Caraş-Severin nu au oferit nici vineri informaţii despre uciderea lui Leontin Bebu. Cei din Dolj au menţionat doar că se merge pe mai multe ipoteze.

IPJ Caraş-Severin a comunicat prin purtătoarea de cuvânt, subinspectorul Adriana Beţa, că raportul medico-legal prin care se va stabili cauza morţii lui Leontin nu a fost încă emis de Institutul de Medicină Legală Caraş-Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII