26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii şi-au aşteptat oaspeţii cu palincă şi cozonac

Gorjenii şi-au aşteptat oaspeţii cu palincă şi cozonac

Primăria Târgu Jiu a fost anul acesta organizatorul standului de prezentare a agenţiilor şi operatorilor de turism din Gorj. Aceştia şi-au aşteptat potenţialii clienţi cu cozonac, palincă şi castane fierte.

Ediţia a VII-a a Târgului de Turism al României – Bucureşti 2007 a reunit peste 240 de participanţi, operatori şi agenţii de turism din ţară. La eveniment au luat parte şi agenţii de turism din străinătate, care au prezentat oferta pentru sărbătorile de iarnă, dar şi pentru vara anului viitor. Vizitatorii târgului au fost încântaţi de standul judeţului Gorj, unde au gustat din bunătăţile de pe masa reprezentanţilor operatorilor de turism. „Palinca este foarte tare, nu ştiam că la Gorj se face aşa ceva. Dar este aromată şi bună, cred că într-o bună zi voi vizita şi acest judeţ, care, sunt convins, are multe frumuseţi“, a spus unul dintre vizitatori.

Cei care au trecut pragul ediţiei din acest an a târgului au putut vedea costume populare gorjene, cergi şi preşuri lucrate manual de femeile din satele judeţului şi au putut să studieze oferta a şase operatori de turism din Gorj. „Primăria Târgu Jiu s-a implicat foarte mult în acest an. În premieră, ne-a ajutat să avem o prezentare bună la acest târg. A avut de câştigat turismul gorjean. Cred că am atras atenţia publicului, dar şi a celorlalte agenţii de turism din ţară“, a declarat Radu Ciobanu, reprezentantul unei agenţii de turism din Târgu Jiu.

 

Pliante pentru vizitatori

 

Reprezentanţii agenţiilor şi operatorilor de turism din judeţul Gorj ştiu că publicitatea este foarte importantă în afaceri, aşa că au adus la Bucureşti pliante informative pentru turişti, în care fiecare şi-a prezentat cât a putut de bine oferta turistică. „Anul acesta am reuşit să adunăm la un loc reprezentanţii a şase agenţii şi operatori de turism. Au adus pliante, în care sunt descrise serviciile pe care le pot oferi potenţialilor turişti. Avem oferte tentante, la munte – şi la noi a înflorit turismul rural. Avem pensiuni foarte frumoase în Gorj, de unde clienţii pleacă întotdeauna mulţumiţi. Important este că am participat la acest târg şi anul acesta, iar la anul, cu siguranţă, ne vom pregăti şi mai bine“, a precizat Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Fiecare vizitator a primit pliante, iar foarte mulţi dintre ei s-au oprit să-i asculte cântând pe Rapsozii Gorjului, singurul taraf din acest judeţ. Muzica lăutărească a acestora, dar şi melodiile tradiţionale de la Gorj i-au cucerit pe bucureşteni. „Sunt foarte frumoşi lăutarii de la Gorj şi cântă pe măsură. Ne-am oprit să-i ascultăm şi nu ne mai vine să plecăm“, a spus un pensionar din Bucureşti.

 

Chiria standului – 60 de milioane de lei vechi

 

Primăria Târgu Jiu a alocat, printr-o hotărâre a consiliului local, suma de 60 de milioane de lei vechi pentru chiria standului judeţului Gorj la ediţia din acest an a Târgului de Turism al României. „Am achitat chiria standului, dar la anul vrem să avem un stand mult mai mare şi mai bine organizat. Au venit vizitatori şi aici. Avem destule hoteluri şi pensiuni în judeţ, care sunt în conformitate cu standardele UE, avem cu ce să ne mândrim şi ce să arătăm turiştilor. Zona de sub munte a judeţului este superbă şi nu numai ea!“, a precizat viceprimarul Gabriel Sanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU