22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPopa, luat în colimator şi de prefect

Popa, luat în colimator şi de prefect

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Cornel Popa, a fost atacat ieri şi de prefectul Silviu Dumitru, după ce în urmă cu o săptămână preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, îi reproşase că nu s-a implicat în criza seminţelor. Dumitru a declarat ieri că, deşi l-a întrebat pe Popa la început de mandat dacă este nevoie de furaje sau de seminţe, răspunsul venit din partea acestuia a fost menit să-l liniştească.
„Mi-a spus că nu e nici o problemă şi acum am ajuns pe mâna unor speculanţi. Puteam lua legătura cu alte judeţe dacă ştiam, dar raportul a venit de la o persoană îndreptăţită. O să avem grijă de dânsul să nu mai fie îndreptăţit. Nu putem să dăm ajutoare sociale sub formă de salariu la angajaţi“, a spus  Dumitru.
În replică la acuzaţiile prefectului, directorul Popa a declarat că nu a vorbit niciodată cu prefectul despre furaje sau seminţe şi, oricum, la această dată, problema seminţelor este aproape rezolvată în Dolj.
„Sămânţa ajunge pentru 157.000 de hectare şi am înţeles că Semrom va aduce sămânţă. În Dolj, nu am avut decât 9.000 de tone de sămânţă certificată din necesarul de 46.000, dar am importat 12.000 de tone şi oamenii au venit cu alte 3.400 de probe pentru certificare, adică 17.000 de tone. Dacă menţinem ritmul, în zece zile vom termina analizarea probelor“, a spus Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU