12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele Parlamentului European ne cheamă la urne

Preşedintele Parlamentului European ne cheamă la urne

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, s-a adresat ieri celor două Camere ale parlamentului, reunite în şedinţă comună. Economia, corupţia şi euroalegerile au fost temele principale prezente în discursul ţinut în faţa parlamentarilor români.

Hans-Gert  Pöttering a declarat în plenul parlamentului că România mai are paşi importanţi de făcut în lupta împotriva corupţiei, însă a apreciat că economia românească „merge bine“, ca urmare a aplicării reformelor în domeniu.
„În ultimii ani a fost depusă o muncă importantă. Românii au făcut eforturi considerabile pentru a corespunde criteriilor de aderare. Puteţi fi mândri de ceea ce a fost atins în România de la întoarcerea democraţiei. Multe reforme au fost aplicate de diversele guverne, iar procesul de modernizare care a rezultat a fost de mare avantaj“, a afirmat preşedintele Parlamentului European.
El a adăugat că se observă că econonia românească „merge bine“ creşterea economică făcându-i „invidioşi“ pe unii membri ai UE. „Creşterea economică, reducerea şomajului şi nivelul investiţiilor externe directe sunt considerabile. Progresele şi succesele dumneavoastră le recunosc în numele Parlamentului European. Drumul dumneavoastră însă nu        s-a încheiat. Tocmai acum, după aderare, România nu trebuie să se culce pe lauri după eforturile depuse“, a adăugat Pöettering.
În acelaşi timp, el a atras atenţia asupra faptului că mai trebuie făcuţi paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei. „România a arătat bunăvoinţă pentru a-şi îndeplini angajamentele. Mai trebuie făcuţi paşi importanţi în justiţie pentru a consolida statul de drept. Şi în lupta împotriva corupţiei mai sunt paşi importanţi de făcut“, a mai precizat preşedintele Parlamentului European.

Campanie electorală pe teme europene

În acealaşi timp, de la tribuna parlamentului, Pöttering a lansat un apel către cetăţenii României, pe care i-a îndemnat să meargă la vot pe 25 noiembrie, subliniind că statutul de membru al Uniunii Europene este o şansă de dezvoltare pentru România. Preşedintele Parlamentului European a afirmat că scopul principal al vizitei sale în România „este acela de a chema cetăţenii români să participe la alegerile europene“, susţinând că temele pentru campania euroalegerilor ar trebui să fie în primul rând cele de politică europeană, şi nu cele de politică internă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS