16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la Şimian

Incendiu la Şimian

MEHEDINŢI. O gospodărie a fost mistuită de flăcări, luni seară, în comuna Şimian. Una dintre proprietare, o bătrână de 75 de ani, era să piară odată cu casa, dar a fost salvată de un vecin.
„Am văzut focul din casă, flăcările erau peste acoperiş, iar bătrâna plângea şi îşi striga copiii. Dacă nu spărgeam uşa, murea acolo arsă. Plângea şi tremura, se gândea la copiii ei şi spunea că i-a lăsat pe drumuri, se ruga să moară“, a povestit Ionel Marcu, cel care a scos femeia din casă.
„Detaşamentul Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie particulară din comuna Şimian. La sosirea gărzii de intervenţie ardea întreaga bucătărie de vară pe o suprafaţă de circa 16 mp, cu pericol de propagare la un depozit de furaje şi patru adăposturi de animale şi păsări. Au ars bucătăria de vară construită din lemn şi acoperită cu tablă şi mobilierul din interior. Incendiul a izbucnit de la jarul nestins depozitat în apropierea materialelor combustibile“, a declarat căpitanul Liviu Borugă de la ISU „Drobeta“.
Rudele femeii se aflau pe câmp în momentul producerii incendiului. „Nu ştiu ce a făcut mama, dar am rămas pe drumuri, numai cu hainele de pe noi. Tot ce aveam, bani, acte, mobilă, au ars în casă“, a declarat una dintre proprietarele casei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS