22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocata ICM prestează gratis pentru societate

Avocata ICM prestează gratis pentru societate

Avocata Mariana Mladin, cea care reprezintă în instanţă interesele Societăţii pentru Închiderea şi Conservarea Minelor (ICM) SA Târgu Jiu, nu a mai fost plătită de patru luni.

GORJ. Situaţia actuală de la Societatea pentru Închiderea şi Conservarea Minelor SA Târgu Jiu nu pare să mai intereseze pe nimeni. Statul, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, ar fi trebuit să fie primul care să se preocupe de soarta uneia dintre firmele importante din economia judeţului Gorj. Cu toate că ar fi interesat în mod direct ca două dintre cele mai semnificative complexuri, respectiv cele de la Rovinari şi Turceni, să nu fie vândute pe bucăţi de BNP Consult Craiova, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Autoritatea Naţională pentru Administrare Fiscală nu face nimic pentru viitorul economic al judeţului Gorj.

Avocată pe gratis

Cea care reprezintă în faţa judecătorilor Societatea pentru Închiderea şi Conservarea Minelor SA Târgu Jiu, avocata Mariana Mladin, nu a beneficiat de nici un fel de indemnizaţii în ultimele patru luni. Cu toate acestea, între administratorul special al ICM, Adrian Zamfirescu, desemnat de Ministerul Economiei şi Comerţului, şi cabinetul de avocatură al Marianei Mladin a fost încheiat un contract de asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată. „Nu mai ştie nimeni nimic de toată această tevatură. Ba se depun cereri la dosar, ba nu se depun. De cinci luni nu am mai plătit avocata care lucrează pentru statul român. Eu, unul, nu mai pricep nimic. Femeia s-a dus şi pe banii ei pe la procese şi a lucrat pentru noi în dosarul ăsta. Îmi e şi ruşine să o mai rog ceva, să îi mai zic să se uite la dosar, să vadă dacă a mai apărut ceva nou, dacă a mai depus cineva o hârtie sau dacă a fost fixat vreun termen de judecată. Cine lucrează gratis în ţara asta?“, a declarat Adrian Zamfirescu.

În aşteptarea unui răspuns

Dacă avocata s-a obişnuit deocamdată să facă muncă voluntară şi să reprezinte statul în procesele pe care le are, administratorul special al ICM a solicitat recent fonduri de la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Este vorba de un fond de circa un miliard de lei vechi, care nu a fost aprobat încă de şefii lui Adrian Zamfirescu. Deşi în discuţie este modul în care e reprezentată în instanţă firma pentru închiderea şi conservarea minelor, reprezentanţii ministerului de resort nu au pe lista de priorităţi dosarul „ICM“. „Eu nu mai zic nimic pentru că vorbesc singur. Am zis să mă duc iar săptămâna asta la Ministerul Economiei şi Finanţelor şi m-au chemat vineri. Aşa         s-a întâmplat şi data trecută, când m-am plimbat degeaba. Toată lumea pleacă sau e pe picior de plecare prin delegaţii şi nu ai cu cine să stai de vorbă. Nu ştiu pe cine interesează ce se întâmplă. Nu mai înţeleg nimic“, a mai spus administratorul special al ICM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS