15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA „căzut“ Impresie

A „căzut“ Impresie

Andrei Nicolae, zis Impresie, a fost prins la aproape două luni de de-a v-aţi ascunselea cu poliţiştii, acesta ascunzându-se pentru că pe numele său era emis un mandat de arestare în lipsă.

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au reuşit să-l prindă luni noapte pe Andrei Alin Nicolae, poreclit Impresie, acesta fiind urmărit general în baza unui mandat în lipsă emis de Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mandatul a fost emis la sfârşitul lunii august, după scandalul din apropierea IML Craiova, soldat cu mai multe persoane bătute şi două împuşcate. Oamenii legii au stabilit că pe 20 august, în apropierea Spitalului de Urgenţă Craiova, Ştefan Cantemir Mitre a fost împuşcat în picior dintr-o maşină în care se aflau Emilian Bană şi Impresie.

În timpul cât s-a ascuns de poliţie, oamenii legii au pus cap la cap toate dovezile pe care le aveau împotriva lui Impresie, în prezent pe numele lui fiind deschise şapte dosare penale. „Acest tânăr a fost implicat în şapte scandaluri în ultimul timp, fiind cercetat în prezent de la loviri şi alte violenţe până la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pentru că în două situaţii a folosit arme neletale“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.

 

Prins cu focuri de armă

 

Din momentul în care pe numele lui Impresie a fost emis mandatul de arestare, poliţiştii au încercat să pună mâna pe el, însă acest lucru nu s-a dovedit a fi uşor. Comisarul-şef Georgel Enescu a explicat că Impresie a fost destul de abil, reuşind să se ascundă de poliţie. Acesta îşi schimba frecvent domiciliul şi se deplasa în trafic de fiecare dată cu altă maşină pentru a nu fi „dibuit“ de poliţişti. Pe 1 octombrie, oamenii legii au fost cât pe ce să pună mâna pe el, acesta fiind depistat în trafic la volanul unui BMW, însă, chiar dacă s-au tras focuri de armă, a reuşit să scape.

În ultimele zile, poliţiştii au efectuat supravegheri operative în zona unui imobil unde se ştia că se ascundea Impresie. Aşteptarea lor a dat roade, pentru că luni noapte Impresie a ieşit din clădirea respectivă însoţit de trei persoane, încercând să părăsească zona într-o Dacie SuperNova. Maşina fugarilor a fost blocată şi, întrucât cei patru au încercat să fugă, poliţiştii au tras două focuri de avertisment în plan vertical.

 

„Prietenii“ riscă aceeaşi pedeapsă ca şi Impresie

 

După ce i-au reţinut pe cei patru, s-a stabilit că aceştia sunt Andrei Alin Nicolae, zis Impresie, Adrian Turcitu, de 53 de ani, Andrei Turcitu, de 23 de ani, şi Viorel Chiroiu, de 19 ani, toţi din Craiova.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie, iar Andrei Alin Nicolae a fost introdus în arestul IPJ Dolj în baza mandatului emis. Pentru cei trei care l-au ajutat pe Impresie s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. „I-am audiat pe cei trei bărbaţi care îl însoţeau pe Nicolae, pe numele acestora fiind întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă aceeaşi pedeapsă ca şi cel care era dat în urmărire generală“, a încheiat comisarul-şef Georgel Enescu.

În arest

Impresie a fost prezentat ieri Tribunalului Dolj pentru confirmarea mandatului emis pe numele său. Judecătorii au considerat că învinuitul trebuie să fie cercetat în stare de arest preventiv pentru faptele de care este acuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII