25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrecia - România şi retur, fără permis

Grecia – România şi retur, fără permis

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit joi după-amiază un cetăţean român care încerca să ajungă în Grecia la volanul unui autoturism, folosind un permis de conducere fals.

Nicolae S., de 35 de ani, din judeţul Mehedinţi, s-a prezentat joi, în jurul orei 15.00, pentru a ieşi din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, la volanul unui autoturism Seat, înmatriculat în Grecia. La controlul de frontieră, acesta a prezentat documentele de înmatriculare ale autovehiculului, precum şi permisul de conducere. În urma examinării atente a actelor prezentate, poliţiştii de frontieră au constatat că hârtia folosită la confecţionarea permisului era de calitate inferioară, iar înscrisurile de pe acesta erau diferite de cele autentice.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mehedinţeanul nu figurează ca fiind posesor al unui permis de conducere valabil eliberat de autorităţile române. Acesta a declarat că a obţinut permisul de conducere în Grecia, în schimbul sumei de 150 de euro. Se pare că Nicolae a ajuns din Grecia în România conducând fără permis, acesta fiind prins abia când voia să se întoarcă în Grecia. „Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celui în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar călătoria acestuia a fost întreruptă“, a declarat inspector Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS