11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul, nemulţumit de activitatea primarilor

Prefectul, nemulţumit de activitatea primarilor

Prefectul de Gorj este nemulţumit de modul în care edilii din judeţ s-au implicat până acum în programul „Subvenţii pentru căldură“. Zeci de mii de gorjeni vor primi bani pentru a putea trece mai uşor peste iarnă.

GORJ. Prefectul de Gorj, Ştefan-Marian Popescu-Bejat, a declarat că va interveni pentru impulsionarea derulării programului guvernamental „Subvenţii pentru căldură“, aferent sezonului rece 2007-2008. La nivelul judeţului Gorj, în urma verificărilor efectuate de lucrătorii Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, s-a constatat că mulţi primari nu au emis încă dispoziţiile privind stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, termenul limită fiind sfârşitul lunii septembrie. „Până pe 15 septembrie, majoritatea primăriilor din judeţ au întocmit listele cu beneficiarii de ajutor social care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. În baza acestor liste ar fi trebuit emise de către primar dispoziţiile privind stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei până pe 30 septembrie. Din păcate, doar 16 primării au emis aceste dispoziţii. Până în prezent, doar două primării, Polovragi şi Ţicleni, au plătit sumele aferente ajutorului pentru încălzirea locuinţei, urmând ca în perioada următoare să acorde şi sumele aferente majorării de la 50 la 54 de lei“, a precizat Vasile Picioruşi, directorul Direcţiei de Muncă. De asemenea, în unele comune, precum Ţânţăreni, Brăneşti, Stejari şi Stoina, numărul cererilor pentru ajutorul pentru încălzirea locuinţei este foarte mic comparativ cu cel înregistrat în 2006.

„Sezonul rece şi-a anunţat deja prezenţa în judeţ şi nu putem lăsa persoanele îndreptăţite să primească ajutoare pentru încălzire la latitudinea inactivităţii unor funcţionari ai primăriilor“, a afirmat prefectul.

 

Zeci de mii de gorjeni vor primi subvenţie pentru căldură

 

Programul guvernamental „Subvenţii pentru căldură“ în sezonul rece 2007-2008 are ca ţintă, în Gorj, circa 90.000 de persoane, ceea ce înseamnă că unul din cinci locuitori ai judeţului va beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Până la jumătatea lunii septembrie, primăriile gorjene au pus la dispoziţia furnizorilor de energie termică şi gaze naturale sau au distribuit direct 30.000 de formulare cuprinzând cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere, urmând ca până pe 15 octombrie acestea să fie completate şi depuse la primăria de domiciliu sau reşedinţă de potenţialii beneficiari.

În acelaşi context, primăriile au întocmit listele cu beneficiarii de ajutor social care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri şi colectează cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere ale familiilor şi persoanelor singure, altele decât cele beneficiare de ajutorul stabilit în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS