24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSăptămâna prevenirii criminalităţii

Săptămâna prevenirii criminalităţii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a demarat un amplu program, intitulat „Săptămâna prevenirii criminalităţii“. În cadrul manifestării organizate în perioada 8-13 octombrie, poliţiştii vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire.

 

gorj. Programul activităţilor ce se desfăşoară în perioada 8-13 octombrie în judeţul Gorj a demarat cu „Ziua porţilor deschise“ la IPJ Gorj şi la mai multe secţii de poliţie din teritoriu. Grupuri de preşcolari şi şcolari au vizitat sediul inspectoratului şi laboratoarele unde se pregătesc poliţiştii. De asemenea, vizitatorii au fost aşteptaţi de agenţii de la circulaţie, cât şi de poliţiştii de la Detaşamentul de Intervenţii Rapide. Aceştia le-au arătat copiilor armele din dotare şi autoturismele folosite la intervenţii. Majoritatea elevilor au fost încântaţi de vizită. „De mic voiam să mă fac poliţist. Dar acum, că am văzut maşinile şi armele şi pe băieţi îmbrăcaţi în negru! Este fantastic! Sper să reuşesc să ajung poliţist“, a spus Vlad, unul dintre elevii veniţi la „Ziua porţilor deschise“.

 

Teme zilnice

 

Zilnic, în „Săptămâna prevenirii criminalităţii“ vor fi abordate teme precum prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri, delincvenţa juvenilă, siguranţa rutieră şi prevenirea criminalităţii în mediul rural. Ieri, lucrătorii Serviciului Poliţiei de Ordine Publică au organizat acţiuni tematice, vizând informarea şi prevenirea antivictimală a populaţiei, în zona complexurilor comerciale, Piaţa Centrală, zonele aglomerate din municipiu, gară sau autogară. De asemenea, au avut loc întâlniri cu persoanele de vârsta a treia la Clubul Pensionarilor din municipiul Târgu Jiu şi cu mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din mediul urban. Astăzi va fi ziua dedicată prevenirii şi combaterii consumului de droguri. Vor fi împărţite pliante informative. Toată săptămâna vor avea loc astfel de acţiuni în care vor fi implicaţi angajaţii IPJ Gorj.

 

A scăzut infracţionalitatea la nivelul judeţului Gorj

 

Infracţionalitatea stradală la nivelul judeţului Gorj a scăzut în această perioadă a anului, comparativ cu 2006. Potrivit şefului IPJ Gorj, Constantin Nicolescu, infracţionalitatea stradală a scăzut cu 21,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Am înregistrat şi o scădere considerabilă la furturile din societăţile comerciale, dar şi o creştere la cele din autoturisme, de la 20 la 33%. Poliţiştii au fost mereu prezenţi în teren şi au reuşit să prevină infracţionalitatea stradală. Pentru a reuşi acest lucru este nevoie de un parteneriat activ cu cetăţenii, care trebuie să ştie anumite lucruri despre cum se pot feri de infracţionalitatea stradală. Vom împărţi pliante informative cetăţenilor în cadrul acestui program de prevenire“, a spus Nicolescu.

Sâmbătă se va încheia programul de prevenire a criminalităţii, printr-o activitate de popularizare a prevederilor legale în ceea ce priveşte paza bunurilor. Acţiunea se va desfăşura în localităţile Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Târgu Cărbuneşti şi Novaci.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS