22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCursuri de calificare pentru şomeri

Cursuri de calificare pentru şomeri

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează în această lună şase cursuri de formare profesională pentru persoanele aflate în căutarea unei slujbe.

GORJ. În Târgu Jiu vor fi organizate cursuri în meseriile de croitor, ospătar (chelner), vânzător în alimentaţie, comunicare în limba engleză. În Motru vor avea loc cursuri pentru meseriile de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze. În Rovinari se vor desfăşura cursuri de operator introducere – validare – prelucrare date, iar în Târgu Cărbuneşti, cursuri de ospătar (chelner), vânzător în alimentaţie. De la începutul anului, prin Biroul de formare profesională al AJOFM Gorj au fost organizate 52 de cursuri, în care au fost cuprinse 1.106 persoane, din care 918 şomeri, 115 deţinuţi, 29 de salariaţi şi 44 cu plată. Cursurile sunt gratuite.

 

Cerinţele pieţei muncii

 

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le garanteze diversificarea competenţelor profesionale în scopul de a asigura mobilitatea pe piaţa muncii. Cursurile se organizează în funcţie de cerinţele pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor care doresc să le urmeze. Directorul executiv al AJOFM Gorj, Ion Târlea, a precizat că unul dintre drepturile şomerilor este să beneficieze de pregătire teoretică şi practică pe toata durata cursului: „Pot să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale, să beneficieze, dacă este cazul, de echipament de protecţie pe timpul desfăşurării instruirii practice, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, de consultaţii medicale, analize medicale şi teste, necesare frecventării cursului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS