10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProxeneţi aruncaţi după gratii

Proxeneţi aruncaţi după gratii

Procurorii DIICOT au trimis în judecată şi au obţinut un mandat de arestare pentru doi craioveni, care duceau tinere din Dolj în Italia pentru a le obliga să se prostitueze.

Cătălin Claudiu Boabă a fost reţinut pentru 24 de ore în luna iunie, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. La jumătatea lunii iulie, acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. „Partenerul“ său de afaceri, Dumitru Stoian, zis „Lari“, de 35 de ani, din Craiova, nu a fost găsit, acesta prezentându-se singur la audieri joi, vineri fiins emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. În urma cercetărilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Dolj au stabilit că ambii au dus mai multe tinere în Italia, forţându-le să se prostitueze.

 

Momite cu promisiuni

 

Conform unui comunicat emis vineri de DIICOT, procurorii au stabilit că, în martie, Stoian a venit din Italia cu scopul de a găsi fete pe care să le angajeze ca „dame de companie“ în Italia. Pentru aceasta, a aranjat cu Claudiu Boabă să-i „livreze“ câteva tinere. Pe 8 martie, Stoian s-a dus într-un apartament din Craiova, unde Boabă adusese trei tinere, cărora le-a arătat mai multe cărţi de vizită ale unui club de noapte, „Zerbo“, din Pavia – Italia, spunând că el este patronul şi că le va angaja să lucreze ca ospătăriţe cu contract de muncă. Pe 9 martie, tinerele au fost luate din apartament şi au fost duse la Mihaela Pădureanu, zisă „Blonda“. Aici, fetelor li s-a vopsit părul şi, după ce au fost plimbate prin mai multe locaţii din Craiova, Stoian ştiind că fetele sunt fugite de acasă, în noaptea de 10 martie au fost trimise cu un microbuz către Pavia-Italia.

„Timp de o lună, părţile vătămate au fost duse zilnic de numitul Florin Ion, zis Felix, la barurile Il Divina şi Club 81 din Pavia, unde întreţineau relaţii sexuale cu clienţi, contra unor sume de bani însuşite de Florin Ion“, au precizat procurorii DIICOT.

 

Telefoane ascultate de procurori

 

Procurorii doljeni au mai stabilit că, după aproximativ o lună, Stoian s-a deplasat în Italia, unde victimele i-au reproşat că au fost păcălite, acesta precizând că sunt femeile lui, ele fiind cumpărate de la Boabă cu 3.000 de euro. După aceea, Stoian şi Florin s-au ocupat de transportarea fetelor în cluburile de noapte pentru găsirea de clienţi, toţi banii fiind luaţi de Stoian. După ce oamenii legii au intrat pe fir, în timpul urmăririi penale, Boabă i-a contactat pe Stoian, Florin şi Pădureanu aflaţi în Italia, insistând să le întocmească fetelor acte de muncă false, pentru a da impresia că au lucrat ca ospătăriţe. Toate convorbirile dintre proxeneţi au fost ascultate de procurori, convorbirile telefonice ale lui Boabă fiind înregistrate în urma unei autorizaţii emise de Tribunalul Dolj.

În urma probatoriului administrat de procurorii doljeni, Boabă este judecat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, iar Stoian a fost arestat preventiv pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Cunoscut în Italia

Încercând să dea de urma lui Stoian în Italia, autorităţile române au aflat că acesta era cunoscut în Italia pentru furt deosebit de grav, posesie de cuţit. Craioveanul a fost depistat de carabinieri în martie şi iulie în localităţile Belgioioso, Corteolona şi Fombio, împreună cu cele trei tinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII