17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolari arestaţi

Pistolari arestaţi

Doi dintre pistolarii care au tras mai multe focuri de armă pe 10 septembrie în cartierul craiovean George Enescu au fost reţinuţi joi seară, pentru 24 de ore. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit că Florin Anca, de 34 de ani, Nicuşor Brandibur, de 27 de ani, Marius Voinea, de 28 de ani, Ion Pavel Surdu, de 25 de ani, Ionuţ Stângă, de 23 de ani, şi Ştefan Mitre, de 27 de ani, s-au deplasat cu patru autoturisme pe strada Peneş Curcanul, iar, după ce au tras cu arme neletale în direcţia câtorva tineri, au fugit. Victimele atacului au fost Alin B., de 18 ani, Nicolae S., de 18 ani, Traian V., de 17 ani, şi Cosmin Camen, de 18 ani.

Ştefan Mitre este protagonistul unui scandal mai vechi, petrecut pe 4 aprilie, în sala de aşteptare a Penitenciarului Craiova, patru persoane fiind rănite cu arme albe. „Ca urmare a conduitei violente a participanţilor la altercaţie, au fost rănite cu armele albe patru persoane“, a declarat Crenguţa Lionte, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Procurorii au precizat că inculpaţii Ştefan Mitre şi Ionuţ Stângă au fost reţinuţi joi seară de poliţiştii doljeni pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi folosirea armelor de foc în locuri şi împrejurări în care se putea pune în pericol viaţa persoanelor. Cei doi au fost prezentaţi vineri procurorilor craioveni, cu propunere de arestare preventivă, aceştia concluzionând că Mitre şi Stângă prezintă pericol public, fiind formulată propunere către Judecătoria Craiova pentru arestarea lor preventivă. Vineri după-amiază, magistraţii doljeni au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII