10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStop nunţilor de minori

Stop nunţilor de minori

Autorităţile din judeţele Gorj şi Mehedinţi sunt în alertă. Poliţişti, consilieri ai Primăriei Strehaia şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi au luat la puricat două famili de etnie romă, dar şi martori care ar putea depune plângeri şi sesizări cu privire logodna a doi romi minori.

În urma unor materiale apărute în presa scrisă, dar şi la televiziune, oamenii legii au constatat că un băiat de 14 ani, de etnie romă, riscă să fie căsătorit pentru a doua oară pentru bani şi faimă.

„Ionuţ a fost logodit pentru prima dată la 11 ani. Nu ştiu dacă a întreţinut sau nu relaţii sexuale. Am aflat că Ionuţ a fugit de la mama lui, ajungând la tatăl său natural. Acum, şi familia tatălui vrea să-l însoare tot pentru bani cu o ţigancă din Târgu Jiu“, a declarat Aneta Mihai, o vecină a familiilor de romi.

Primăria Strehaia a găzduit o consiliere a celor două familii, ocazie cu care le-a fost adus la cunoştinţă faptul că, dacă se va constata că acest minor a fost abuzat sexual şi va fi căsătorit cu forţa, se va aplica legea.

„Am fost gazda acestei medieri şi s-a hotărât să luăm copiii minori şi să-i ducem în plasament la Severin dacă părinţii lor mai abuzează de ei“, a declarat Georgiana Mutaşcu, viceprimar în Strehaia.

 

Logodnă pe 13 octombrie

 

Preşedinta romilor din Strehaia, Stela Mihai, care a participat la discuţii, este bunica lui Ionuţ. „Eu nu am ştiut că fata mea a injectat copilul şi l-a forţat, aşa cum spuneţi dumneavoastră. Eu vă pot spune că, dacă fiica mea a greşit şi a făcut aşa ceva, să se ducă la puşcărie şi cu ea, şi fostul meu ginere.

Eu ştiu că, după prima nuntă, medicii au eliberat certificate în care s-a constatat că ambii copii sunt virgini“, a declarat Mihai Stela, preşedinta romilor din Strehaia.

După anchetă, şi fostul ginere al preşedintei romilor din Strehaia şi-a revizuit declaraţia din prima zi. Acesta a spus că pe 13 octombrie, în Târgu Jiu, cei doi copii vor fi logodiţi în prezenţa familiilor şi a prietenilor „Nu va avea loc nici un contact sexual între copii. Până la 18 ani, ei vor locui separat. Va fi o petrecere de logodnă, dar fata va pleca la casa ei, la Târgu Jiu, şi copilul meu va rămâne aici, la Strehaia“, a declarat Ion Buştean.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi au declarat că vor monitoriza acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII