16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte stiri

Miroase a pradă

Cafe-teatrul „Play“ devine astă-seară, de la ora 21.00, scenă pentru piesa „Miroase a pradă“, în regia lui Alexandru Boureanu. Tinerele actriţe Raluca Păun, Ramona Drăgulescu şi Adela Minae vor spune povestea soţilor lor. Se vor întâlni din nou, conform obiceiului, la un pahar de vorbă, încercând să-şi rezolve şi să recunoască dramele prin care trec. Martor le va fi el, spectatorul, care iubeşte teatrul altfel. Teatrul pe care-l propun cele trei actriţe ale Naţionalului craiovean.

Îndrăgostiţi şi după 80 de ani

Deşi părinţii lor s-au opus căsătoriei, Alonzo şi Beulah (foto) nu s-au lăsat învinşi de dificultăţi şi în 1927 au decis să se căsătorească, deşi erau doar nişte adolescenţi. Dragostea celor doi este la fel de puternică şi acum, la 80 de ani de când s-au căsătorit. Alonzo şi Beulah Sims nu au avut deloc o viaţă uşoară. Amândoi provin din familii sărace şi ani la rând au lucrat pentru un salariu infim, ca agricultori. Munca în agricultură a avut şi avantajele sale. Cei doi s-au hrănit aproape exclusiv cu legume şi, în ciuda vârstei, 97 de ani Alonzo şi 94 de ani Beulah, au o sănătate de fier. După ce au renunţat la munca pe câmp, cei doi s-au angajat la o benzinărie şi mai apoi la un depozit. În ciuda greutăţilor financiare, ei au reuşit să crească şase copii. Copiii şi munca asiduă le-au fost într-un fel de ajutor celor doi soţi, care nu s-au certat serios niciodată. „Am fost prea ocupaţi ca să ne certăm“, a povestit Beulah. Din 2002, Beulah şi Alonzo locuiesc la un cămin de bătrâni, unde şi-au aniversat şi cei 80 de ani de căsătorie. „După toţi aceşti ani, mă consider încă norocos că am o astfel de femeie lângă mine“, a spus Alonzo.

Acadea în loc de bani

Un infractor care se prezentase la o bancă pentru a goli casa de bani a avut o surpriză de proporţii când tot ce a putut să primească a fost o acadea. Bărbatul s-a prezentat la ghişeu şi i-a cerut casierului săi îi dea banii. Funcţionarul a rămas indiferent la ameninţările bărbatului şi, în loc de banii ceruţi i-a oferit acestuia o acadea. Deşi infractorul ţinea în mână un sac şi ameninţa că în acesta se află o bombă, casierul de la Stone Lake Bank nu a părut impresionat şi a răspuns calm că tot ce are de oferit este o bomboană. Şocat, hoţul a fugit din bancă şi nu se ştie încă dacă a luat sau nu acadeaua oferită.

Alarmă chimică din cauza unui sos cu ardei

Timp de trei ore, un nor de fum a băgat în sperieţi autorităţile londoneze, care s-au temut că au de-a face cu un atac chimic. Din cauza fumului înţepător, trecătorii şi-au acoperit faţa încercând să se refugieze în locuri unde se putea respira, iar poliţia şi echipe de intervenţie specializate au izolat mai multe străzi din Londra. În cele din urmă, s-a descoperit că „atacul chimic“ era de fapt un sos cu ardei pus la fiert pe aragaz într-un restaurant thailandez. Angajaţii restaurantului, obişnuiţi cu mirosul înţepător de Nam Prik Pao, cum se numeşte specialitatea „teroristă“, au fost şocaţi când forţele speciale au înconjurat localul. La terminarea verificărilor, agenţii de ordine au descoperit „vinovatul“: o oală în care fierbeau patru kilograme de ardei iute. „Pregăteam o specialitate pentru care ardeii sunt arşi intenţionat. Noi suntem familiarizaţi cu acest miros de ardei arşi, însă pot să înţeleg faptul că cineva care nu e thailandez nu poate să îşi dea seama despre ce e vorba. Însă chiar să fie confundat cu o substanţă chimică nu mă aşteptam“, a povestit bucătarul Chalemchai Tangjaripoon.

Jane Seymour, în doliu

Actriţa Jane Seymour trece printr-o perioadă extrem de dificilă, pricinuită de moartea mamei sale, în vârstă de 92 de ani. După cum informează Libero.it, vedeta a părăsit de urgenţă Statele Unite, unde participă la „Dancing With The Stars“, pentru a ajunge la Londra, unde s-au desfăşurat funeraliile mamei sale, Mieke Frankenberg. „Era întotdeauna foarte vioaie şi avea entuziasmul unei tinere de 21 de ani. Din păcate, sănătatea nu a ţinut cu ea. A trecut prin multe în viaţă, dar mereu a crezut în Dumnezeu şi în bunătatea oamenilor“, a declarat îndurerată actriţa.

Jennifer Aniston – „mană cerească“ pentru reviste

Viaţa amoroasă agitată a actriţei Jennifer Aniston continuă să fie o adevărată mană cerească pentru revistele mondene. Într-un recent clasament dat publicităţii de revista Forbes, Jennifer Aniston a fost desemnată vedeta preferată a cititorilor de reviste mondene. Potrivit studiului, concentrat asupra primelor pagini ale revistelor difuzate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie anul acesta, fosta vedetă a serialului „Friends“ a reuşit să vândă peste cinci milioane de exemplare. Aniston este urmată în clasament de fostul său soţ, Brad Pitt şi de Scarlett Johansson. Actuala parteneră a lui Brad Pitt, Angelina Jolie, ocupă locul patru, în timp ce Reese Witherspoon s-a clasat pe locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS