15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctorul Popa a fost mazilit de la conducerea Ambulanţei

Doctorul Popa a fost mazilit de la conducerea Ambulanţei

Deputatul Renică Diaconescu, soţia sa, Victoriţa, adjunctă la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Olt, şi şefa acesteia, Dana Conea, au mai făcut joi o victimă. O dispoziţie semnată de Dana Conea a făcut să cadă capul şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, doctorul Adrian Popa.

Acesta este singurul medic specialist în medicina de urgenţă, îmbunătăţindu-şi pregătirea profesională printr-un masterat şi un doctorat în domeniu. Acesta a fost înlocuit cu fostul său adjunct, dr. Radu Nucă, medic primar în medicină generală. Postul de director medical de pe care a fost propulsat Nucă este ocupat acum de doctoriţa Cornelia Marcu. Nu mai este un secret că deputatul Diaconescu îi purta sâmbetele lui Popa. În primă fază, pe când era membru al Partidului Conservator, Renică a vânat postul de şef al Ambulanţei, motivând că acesta revenea formaţiunii politice din care făcea parte, în urma negocierilor cu reprezentanţii locali ai PD şi PNL.

De fapt, postul îl voia pentru cumnatul său. Trecând la PNL, partidul care l-a mai dat jos o dată pe Popa, care şi-a recăpătat postul în instanţă, Diaconescu a urcat pe cai mari, iar vechile dorinţe răzbunătoare au reînviat. El este acuzat că s-a amestecat şi în examenul pe care Popa l-a susţinut pentru ocuparea definitivă a funcţiei de manager. „Este clar că notele de la unele probe mi-au fost modificate. De fapt, Renică ştia cu mult înaintea examenului componenţa comisiei, data şi locul desfăşurării şi bibliografia din care s-au selectat subiectele de examen. Oricum, el s-a tot lăudat că o să mă dea jos“, a declarat Adrian Popa.

Acesta a spus că nu va mai ataca dispoziţia prin care i-a fost luată funcţia de manager. Renică Diaconescu, Victoriţa Diaconescu şi Dana Conea au convertit, de fapt, liberalismul din judeţ, într-o formă de răzbunare, care se manifestă în sistemul sanitar din judeţ. Pe lângă răzbunări şi sforării, cei trei s-au obişnuit, prevalându-se de ambiguitatea legislaţiei privind incompatibilităţile din sistemul sanitar, să-şi rotunjească veniturile.

Adrian Popa este cel de-al cincilea pedist mazilit de PNL, după Dumitru Despina (Direcţia Silvică), Adrian Motorga (Sistemul de Gospodărire a Apelor), Marcel Popescu (Oficiul pentru Protecţia Consumatorului) şi Mihai Niţă (Spitalul Judeţean). Cu toate că în Dispoziţia nr. 49/4.10.2007, prin care a fost înlocuită conducerea SJA, este invocată hotărârea Comitetului Director al ASP, cărţile s-au făcut în biroul Danei Conea, unde miercuri s-au întâlnit cel care avea să devină şef al SJA şi cel care avea să fie pus la conducerea Spitalului Judeţean, Florian Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU