24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMoţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost respinsă ieri de parlament. Doar 220 de senatori şi deputaţi s-au pronunţat în favoarea moţiunii, în condiţiile în care pentru demiterea guvernului Tăriceanu erau necesare cel puţin 232 de voturi.
Conform HotNews, şapte senatori şi 15 deputaţi din cadrul PSD au votat împotriva moţiunii iniţiate de partidul lor. De asemenea, din cadrul PD, deputatul Liviu Nistoran a votat împotriva moţiunii, iar alt coleg al său a lipsit nemotivat de la vot.
Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat, după aflarea rezultatului, că „problema căderii moţiunii se află în tabăra PSD. Din punctul nostru de vedere, nu se schimbă nimic: guvernul rămâne fără susţinere, iar PD rămâne în opoziţie“.
Preşedintele PSD Mircea Geoană nu a recunoscut că respingerea moţiunii a fost un eşec al său ori al PSD, ci a susţinut că „a fost un eşec al parlamentului de a vota un guvern mai bun“.
„Laşitatea unor parlamentari a dus la votul de astăzi. Vom evalua foarte atent modul în care parlamentarii PSD au votat“, a declarat Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII