20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDacie spulberată de Logan

Dacie spulberată de Logan

Un doljean a scăpat ieri cu viaţă, după ce maşina pe care o conducea a fost implicată într-un accident violent, aceasta fiind în pericol de a se aprinde chiar lângă o staţie de benzină.

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, în vecinătatea staţiei peco Consul de pe DN 70, de la ieşire din Craiova, locul unde în urmă cu trei luni doi tineri şi-au pierdut viaţa într-un accident asemănător.

Conform poliţiştilor de la Rutieră, Marcel Stanciu, de 42 de ani, din localitatea Coţofenii din Dos, conducea ieri, pe DN 70, o Dacia break dinspre Craiova către Filiaşi. În apropierea staţiei peco Consul de la ieşirea din Craiova, după podul de peste râul Amaradia, Stanciu, care circula pe prima bandă, a virat stânga pentru a întoarce, fiind lovit în plin de Loganul cu numărul de înmatriculare GJ-04-CIE, condus de Emil Burlacu, de 27 de ani, din Ţicleni – Gorj, care circula în aceeaşi direcţie de mers pe banda a doua a drumului. În urma impactului puternic, Dacia s-a răsturnat, oprindu-se cu roţile în sus, iar pe drum au fost împrăştiate sticle de băuturi şi de suc, produse alimentare şi ţigări, toate înghesuite în maşină.

 

Pericol de incendiu

 

Deşi impactul dintre cele două maşini a fost extrem de puternic, nici unei persoane nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Trei persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, şoferul Loganului şi pasagerul din dreapta scăpând cu câteva contuzii. Şoferul Daciei s-a ales cu o fractură la picior, fiind în afara oricărui pericol.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri, care a asigurat zona, pentru că rezervorul Daciei se spărsese şi exista pericolul izbucnirii unui incendiu, cu atât mai mult cu cât era şi o butelie în maşină, care a fost şi ea avariată. „Am intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru a asigura cele două maşini, fiind scurgeri de combustibil care se putea aprinde oricând“, a explicat locotenent Marius Radu, din cadrul Secţiei de Pompieri Craiova. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit, după primele verificări, că accidentul s-a produs din cauza neatenţiei şoferului Daciei, care a vrut să întoarcă într-o zonă în care acest lucru este interzis şi fără să se asigure.

 

Accident mortal în acelaşi loc

 

În urmă cu trei luni, pe 4 iulie, în acelaşi loc, doi tineri şi-au pierdut viaţa, Dacia în care se aflau fiind lovită în plin de un Jeep. Şoferul Daciei cu numărul DJ-03-DGG, Eugen Segărceanu, de 20 de ani, din Craiova, a încercat să iasă din refugiul de la benzinăria Consul pentru a se încadra pe sensul de mers către Craiova. Acesta nu s-a asigurat, a intrat pe şosea şi a fost lovit de un Jeep Grand Cherokee, condus regulamentar de Ion Mecu, de 36 de ani, din Craiova.

Impactul a fost devastator. Cei doi pasageri de pe bancheta din spate a Daciei, Cătălin Neacşu, de 20 de ani, şi Adrian Timbreanu, de 19 ani, ambii din Craiova, au murit pe loc. Şoferul şi pasagerul din dreapta, Emilian Munteanu, de 22 de ani, au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Dintre cei doi, şoferul Daciei a avut cel mai mult de suferit, fiind operat de ruptură de splină.

Circulaţie blocată

Din cauza accidentului de ieri, circulaţia pe DN 70 în zona staţiei peco Consul s-a desfăşurat cu dificultate. Poliţiştii de la Rutieră au dirijat circulaţia alternativ pe sensurile de mers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII