19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcuror nou la Craiova

Procuror nou la Craiova

Ministrul justiţiei a redistribuit câteva posturi de procurori pentru a rezolva criza din Parchete, la Craiova fiind detaşat unul.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, ministrul Tudor Chiuariu a aprobat, printr-un ordin, organigrama Ministerului Public şi proiectele statelor de funcţii, fiind redistribuite 21 de posturi de procuror între Parchetele de pe lângă judecătorii. Alte 35 de posturi de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost repartizate la unităţile de Parchet cu un volum de activitate situat peste media naţională.

Între Parchetele de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au fost făcute două detaşări, doi procurori fiind aduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. La Parchetele de pe lângă tribunalele de pe raza Curţii de Apel Craiova, situaţia a rămas aceeaşi. Conform conducerii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, după ce au fost avizate statele de funcţii, au fost redistribuite 56 de posturi de procurori, două dintre acestea fiind la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Craiova şi Slatina.

34 de posturi vacante

Conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a explicat că este nevoie de mai mulţi procurori pentru ca actul de justiţie să se desfăşoare în bune condiţii. „La Parchetele de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, media lucrărilor este de aproximativ 1.000 pentru fiecare procuror anual, aici intrând dosarele, analizele, plângerile, informările şi altele. Volumul cauzelor soluţionate este mare în raport cu numărul de procurori“, a explicat Elisabeta Drăguţ, procuror-general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Parchetelor din circumscripţia teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi-au exercitat atribuţiile în acest an cu un efectiv mediu de 161 de procurori, faţă de 199 de posturi prevăzute în organigramă, la sfârşitul lunii iunie fiind vacante 34 de posturi de procurori.

Şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova are deficit de procurori, în prezent fiind opt procurori în schema care prevede 16, în condiţiile în care, în cursul semestrului unu al acestui an, volumul de muncă a crescut cu 42 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Suntem mult peste media pe ţară în ceea ce priveşte soluţionarea cauzelor penale, în condiţiile în care am lucrat cu opt procurori din 16“, a încheiat procuror Elisabeta Drăguţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU